Εκπρόσωπος ΟΥΝΦΙΚΥΠ: «Δεν υπάρχουν σχεδιασμοί για εγκατάλειψη Λήδρα Πάλας - Παραμένει αναγκαίο»

Εκπρόσωπος ΟΥΝΦΙΚΥΠ: «Δεν υπάρχουν σχεδιασμοί για εγκατάλειψη Λήδρα Πάλας - Παραμένει αναγκαίο»

Δεν υπάρχουν σχεδιασμοί για εγκατάλειψη του Λήδρα Πάλας από την ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της δύναμης, Αλίμ Σιντίκ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής του ξενοδοχείου στην κυριότητα της Εκκλησίας της Κύπρου, θέμα που απασχόλησε σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, στην οποία συμμετείχε και ο ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο κ. Σιντίκ είπε πως «το Λήδρα Πάλας παραμένει αναγκαίο για τις επιχειρήσεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ εντός της υπό τον έλεγχο της δύναμης νεκρής ζώνης».

Πρόσθεσε πως ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται καθημερινά για ζωτικές δραστηριότητες της Αποστολής και επιπρόσθετα για ένα ευρύ φάσμα δικοινοτικών γεγονότων και δραστηριοτήτων.

«Δεν υπάρχουν σχεδιασμοί για εγκατάλειψη της τοποθεσίας αυτής», κατέληξε ο κ. Σιντίκ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης», ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος

Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης», ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE