ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται νέα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας; Τι απαντά ο Υπουργός Οικονομικών – Πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Έρχονται νέα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας; Τι απαντά ο Υπουργός Οικονομικών – Πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Στις προθέσεις της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξαγγελίας νέων μέτρων κατά της ακρίβειας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, διαμηνύοντας ότι «η Κυβέρνηση ακολουθεί μία νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική, ισορροπημένη, σταθμίζοντας τους κινδύνους και σταθμίζοντας, ταυτόχρονα, τις ανάγκες της κοινωνίας μας και κυρίως των ευάλωτων νοικοκυριών και ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας μας».

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» και κληθείς να σχολιάσει διάφορες τοποθετήσεις αναφορικά με την ακρίβεια τόνισε ότι, «εμείς καταλαβαίνουμε την αγωνία της κοινωνίας. Καταλαβαίνουμε και την ευθύνη που έχουμε να κρατήσουμε την οικονομία σε ένα καλό επίπεδο για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της οικονομίας μας για να μην ξαναζήσουμε λαίλαπες και στα πλαίσια αυτά προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ανταποκριθούμε σταδιακά και σιγά-σιγά σε όλα τα δίκαια αιτήματα και τα ορθολογικά αιτήματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις για επαναφορά των επιδοτήσεων σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα, ο κ. Κεραυνός αφού υπέδειξε ότι «τα όποια επιδόματα-επιχορηγήσεις για την ακρίβεια του ρεύματος και της ηλεκτρικής ενέργειας, δεν είναι παρά ημίμετρα», τόνισε πως «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να φέρουμε το αέριο στην Κύπρο για να υπάρξει φθηνή ενέργεια. Απ’ εκεί και πέρα θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχει ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, ο οποίος έχει οδηγήσει σε πάρα πολλά προβλήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Βεβαίως, η Κυβέρνηση παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και για την ηλεκτρική ενέργεια και για τα καύσιμα. Για τις ευάλωτες ομάδες υπάρχει ήδη σε εφαρμογή το μέτρο με τη διατίμηση 08», εξήγησε.

Την ίδια ώρα είπε ότι «η Κυβέρνηση μελετά αυτή την περίοδο μέτρα, τα οποία θα μπορούσαμε να ανακοινώσουμε μέσα στην επόμενη λίγη περίοδο, γιατί καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά, τα οποία ταλαιπωρούνται με το κόστος της ενέργειας και των καυσίμων».

Κληθείς να σχολιάσει διάφορες τοποθετήσεις ότι ήταν λάθος η διακοπή της επιδότησης σε ρεύμα και καύσιμα, ο Υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε ότι «δεν νομίζω ότι όλοι είναι ειδικοί εμπειρογνώμονες για τις τιμές των καυσίμων. Τα παρακολουθούμε κι εμείς κι έχουμε τεχνοκράτες που τα παρακολουθούν αυτά και ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Επίσης, να πω ότι δεν έχει άμεση σχέση η αύξηση ή η μείωση της τιμής του βαρελιού με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Κύπρο με ένα κοστοβόρο τρόπο».

«Διαπιστώνω κάποτε και κάποιες αντιφάσεις. Από την μία εκφράζουν ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας μας και που πηγαίνει η οικονομία μας και την επόμενη μέρα μας καλούν να προβούμε σε οριζόντια μέτρα και να επιχορηγούμε τα πάντα, κλπ», συνέχισε υποδεικνύοντας πως «η Κυβέρνηση ακολουθεί μία νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική, ισορροπημένη, σταθμίζοντας τους κινδύνους και σταθμίζοντας, ταυτόχρονα, τις ανάγκες της κοινωνίας μας και κυρίως των ευάλωτων νοικοκυριών και ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας μας».

Παράλληλα δεν απέκλεισε, εκ νέου, το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες εξαγγελίες μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι «μελετούμε μέτρα τα οποία θα εξαγγείλουμε στην αμέσως επόμενη προσεχή περίοδο», ενώ διεμήνυσε πως θα υπάρχει στόχευση.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top