ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Κουμής: Πρότεινε κοινά πακέτα Σαουδικής Αραβίας - Κύπρου

Κ. Κουμής: Πρότεινε κοινά πακέτα Σαουδικής Αραβίας - Κύπρου

Τη δημιουργία κοινών πακέτων με τη Σαουδική Αραβία, με επίκεντρο την πόλη Νεόμ της αραβικής χώρας η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο ωρών από την Κύπρο, πρότεινε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, στο πλαίσιο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ στο πλαίσιο της της άτυπης συνόδου του UNWTO για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου, πρόθεση της κυβέρνησης της Σ. Αραβίας είναι όπως η συγκεκριμένη πόλη προσελκύσει επισκέπτες υψηλού επιπέδου από ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο, στο πλαίσιο της παραμονής του στη σαουδαραβική πρωτεύουσα, ο κ. Κουμής πραγματοποίησε σημαντικές επαφές. Ειδικότερα, είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον ΓΓ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikasvhili, τον Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Τουρισμού της Σ. Αραβίας, Sultan Al. Musallam, τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Haim Katz και τον Υπουργό Τουρισμού της Μάλτας, Clayton Bartolo.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους άλλων χωρών, καθώς και με ιδιωτικούς φορείς, ενώ συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Σ. Αραβίας Al – Ajlan.

Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη συνεργασία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο κ. Κουμής υπογράμμισε ότι στον τουρισμό η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι πάντοτε αναπόφευκτη, εξαιρετικά σημαντική και πολλαπλώς ωφέλιμη όταν υλοποιείται με επιτυχία.

Ευθύνη του δημόσιου τομέα, πρόσθεσε είναι η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών, η συντήρηση, η διασφάλιση της ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες και, φυσικά, η προώθηση και διαφήμιση του προορισμού, ενώ η ευθύνη του ιδιωτικού τομέα, που δεν είναι ακριβώς ευθύνη αλλά απόφαση, είναι η στόχευση για επενδύσεις και η ανάληψη πρωτοβουλιών, που πάντοτε εμπεριέχουν και σχετικό ρίσκο.

Παρατήρησε ωστόσο ότι η Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δεν είναι πάντοτε εύκολη υπόθεση, «αλλά χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να έχουμε πραγματικά ανταγωνιστικό προϊόν και ανταγωνιστικές υπηρεσίες».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα συνεργασίας δημόσιου με ιδιωτικού τομέα, εστίασε στις συνεργασίες μεταξύ χωρών και στην ωφελιμότητα που προκύπτει από αυτές.

Ο κ. Κουμής παραχώρησε επίσης συνέντευξη στον δημοφιλές δημοσιογραφικό όμιλο Arab News.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top