ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας στο ThemaOnline: «Τους ενημέρωσα ότι θα έλειπα και συγκάλεσαν συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών»

Λιλλήκας στο ThemaOnline: «Τους ενημέρωσα ότι θα έλειπα και συγκάλεσαν συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών»

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας μίλησε στην ιστοσελίδα μας μετά τον απόηχο του τουρκοκυπριακού εγγράφου, το οποίο χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα.

Σε όσους του καταλογίζουν μόνιμο αρνητισμό όσο αφορά στην λύση ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε πως «αυτά τα πυρά δεν μας αγγίζουν», αφού όπως συμπλήρωσε το κόμμα του καταθέτει συνεχώς προτάσεις για επίλυση του Κυπριακού. Παράλληλα, κάλεσε όσους ασκούν αυτού του είδους την κριτική να δώσουν στην δημοσιότητα τις δικές τους προτάσεις κάτι που όπως είπε «δεν έχουν πράξει μέχρι τώρα και αυτό είναι απαράδεχτο».

Την ίδια ώρα μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις οι οποίες επαναρχίζουν (αύριο 1/9 2015) με επίκεντρο το περιουσιακό εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς όπως είπε «η τουρκική πλευρά προσπαθεί να λύσει το περιουσιακό μετά την λύση». Αυτό θα γίνει όπως εξήγησε ο κύριος Λιλλήκας με την σύσταση της Επιτροπής Περιουσιών που θα απαρτίζεται από έναν Ε/κ ένα Τ/κ και έναν ξένο.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές στην ενημέρωση την οποία προβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο, αφού όπως υπογράμμισε « η ενημέρωση είναι ελλιπής και παραπλανητική» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «γίνεται εκ των υστερών με αποτέλεσμα να χάνουμε το ρόλο μας ως συμβουλευτικό όργανο».

Ο κύριος Λιλλήκας εξέφρασε και την δυσφορία για το γεγονός ότι ενώ είχε ενημερώσει την Κυβέρνηση από τις 16 Αυγούστου ότι μεταξύ 8-10 Σεπτεμβρίου θα απουσίαζε στο εξωτερικό, εντούτοις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών για το Κυπριακό στις 8 Σεπτεμβρίου. Αυτό είπε ο κύριος Λιλλήκας «να το ακούσουν κάποιοι και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα» κατέλεξε.

Τάσος Χριστοδούλου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top