ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠτΔ: Ικανοποίηση για την αναβάθμιση της οικονομίας από Moody's - Σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια η Κύπρος

ΠτΔ: Ικανοποίηση για την αναβάθμιση της οικονομίας από Moody's - Σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια η Κύπρος

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για τη διπλή αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας και της επαναφοράς του αξιόχρεου σε επενδυτική βαθμίδα, από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody's, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, «εκφράζω βαθιά ικανοποίηση για το γεγονός της διπλής αναβάθμισης της κυπριακής οικονομίας και της επαναφοράς του αξιόχρεου της χώρας μας σε επενδυτική βαθμίδα, από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody's, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια», προσθέτοντας ότι, «αυτό επιτεύχθηκε με τις θυσίες του κυπριακού λαού, τον οποίο θερμά ευχαριστώ, καθώς και με τη συνετή, υπεύθυνη και με πειθαρχία δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών».

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

Εκφράζω βαθιά ικανοποίηση για το γεγονός της διπλής αναβάθμισης της κυπριακής οικονομίας και της επαναφοράς του αξιόχρεου της χώρας μας σε επενδυτική βαθμίδα, από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody's, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Αυτό επιτεύχθηκε με τις θυσίες του κυπριακού λαού, τον οποίο θερμά ευχαριστώ, καθώς και με τη συνετή, υπεύθυνη και με πειθαρχία δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα μεταφραστεί σε προοπτική και ευκαιρίες, με την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε αυτό τον δρόμο πορευόμαστε αδιαπραγμάτευτα ως Κυβέρνηση τους επτά μήνες που βρισκόμαστε στη διακυβέρνηση του τόπου και έτσι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε. Θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε την οικονομία μας και να εντείνουμε τη δυναμική της πορεία.

Μόνο μέσα από τέτοιες υπεύθυνες και μακριά από λαϊκισμούς πολιτικές διασφαλίζεται η ανάπτυξη, η ασφάλεια και η ευημερία του κυπριακού λαού και η ικανότητα της Κυβέρνησης να ασκεί αποτελεσματική κοινωνική πολιτική.

Βασική μας προτεραιότητα παραμένει η στήριξη των ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας και η ενίσχυση της μεσαίας τάξης, παράλληλα με την προώθηση του επιχειρείν.

Η δημοσιονομική σταθερότητα και η συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών είναι οι βασικές αρχές που διέπουν και τον πρώτο Κρατικό Προϋπολογισμό της διακυβέρνησής μας.

Υλοποιούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης το οποίο περιλαμβάνει πολιτικές και μεταρρυθμίσεις σε τομείς προτεραιότητας που να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και να επιβραβεύουν τη μεγάλη προσπάθεια όλων μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top