ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου της Ρουμανίας από ρωσικά drones

Πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου της Ρουμανίας από ρωσικά drones

Η Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι παρατήρησε ενδεχόμενη παραβίαση του εναέριου χώρου της στη διάρκεια των νυχτερινών πληγμάτων που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον υποδομών στην περιοχή του Δούναβη στην Ουκρανία.

Μετά την αποχώρησή της τον Ιούλιο από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών, η Μόσχα έχει εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον της Οδησσού και της Μικολάιφ, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, όπου βρίσκονται υποδομές κρίσιμης σημασίας για τις εξαγωγές.

«Μετά τον εντοπισμό ομάδων drones που κατευθύνονταν στο ουκρανικό έδαφος, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία», οι κάτοικοι των πόλεων Τούλτσα και Γκαλάτσι τέθηκαν σε συναγερμό, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

«Το σύστημα ελέγχου ραντάρ του ρουμανικού στρατού έδειξε ενδεχόμενη, μη εγκεκριμένη διείσδυση στον εθνικό εναέριο χώρο, με ένα σήμα να εντοπίζεται σε δρόμο που οδηγεί στην πόλη Γκαλάτσι», διευκρίνισε.

Το Υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής κανένα αντικείμενο δεν φαίνεται να έχει πέσει στο ρουμάνικο έδαφος. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Την Παρασκευή στη μέση της νύκτας οι κάτοικοι των πόλεων Γκαλάτσι και Τούλτσα, απέναντι από το λιμάνι Ρένι της νότιας Ουκρανίας, στην απέναντι όχθη του Δούναβη, έλαβαν εντολή να βρουν καταφύγιο.

Περίπου δύο ώρες αργότερα η εντολή ήρθη.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο Ρουμάνοι στρατιώτες είχαν στήσει αντιαεροπορικά καταφύγια για τους κατοίκους του χωριού Πλάουρου, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τον εντοπισμό στην περιοχή συντριμμιών drone.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top