LIKE ONLINE

Οχτώ λόγοι για να έχετε φορητή γεννήτρια στο σπίτι σας

Οχτώ λόγοι για να έχετε φορητή γεννήτρια στο σπίτι σας

Η ύπαρξη φορητής γεννήτριας ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι είναι κάτι που μάλλον φαίνεται υπερβολή στους περισσότερους από εμάς. Δεν έχουν τελείως άδικο – μοιάζει κάτι που ταιριάζει περισσότερο σε επαγγελματικούς χώρους ή σε ανθρώπους που τους αρέσουν τα μαστορέματα. Όμως, οι συνθήκες αλλάζουν. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται πιο συνηθισμένα, το ίδιο και οι διακοπές ρεύματος.

Οι φορητές γεννήτριες είναι σχετικά μικρές συσκευές που παρέχουν ρεύμα σε εργαλεία και συσκευές. Λειτουργούν με βενζίνη, πετρέλαιο ή προπάνιο και συνήθως έχουν τουλάχιστον δύο ηλεκτρικές πρίζες. Επειδή οι κινητήρες εσωτερικής καύσης τους εκπέμπουν αναθυμιάσεις, οι φορητές γεννήτριες θα πρέπει να εγκαθίστανται μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε ασφαλή απόσταση από τους χώρους διαβίωσης, ή σε χώρους που αερίζονται πολύ καλά. Για να φέρουμε το ρεύμα που παράγουν μέσα στο σπίτι, χρησιμοποιούμε μπαλαντέζες.

Newsroom

Ηύπαρξη φορητής γεννήτριας ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι είναι κάτι που μάλλον φαίνεται υπερβολή στους περισσότερους από εμάς. Δεν έχουν τελείως άδικο – μοιάζει κάτι που ταιριάζει περισσότερο σε επαγγελματικούς χώρους ή σε ανθρώπους που τους αρέσουν τα μαστορέματα.  Όμως, οι συνθήκες αλλάζουν. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται πιο συνηθισμένα, το ίδιο και οι διακοπές ρεύματος.

Οι φορητές γεννήτριες είναι σχετικά μικρές συσκευές που παρέχουν ρεύμα σε εργαλεία και συσκευές. Λειτουργούν με βενζίνη, πετρέλαιο ή προπάνιο και συνήθως έχουν τουλάχιστον δύο ηλεκτρικές πρίζες. Επειδή οι κινητήρες εσωτερικής καύσης τους εκπέμπουν αναθυμιάσεις, οι φορητές γεννήτριες θα πρέπει να εγκαθίστανται μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε ασφαλή απόσταση από τους χώρους διαβίωσης, ή σε χώρους που αερίζονται πολύ καλά. Για να φέρουμε το ρεύμα που παράγουν μέσα στο σπίτι, χρησιμοποιούμε μπαλαντέζες.

 

Σε ποιες περιπτώσεις, όμως, μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμη μια φορητή γεννήτρια;

  • Εάν το ψυγείο σας είναι γεμάτο, σε μια πολύωρη διακοπή ρεύματος θα χάσετε πολλά τρόφιμα – οι συστάσεις λένε ότι ευπαθή τρόφιμα που μένουν 4 ώρες εκτός ψυγείου, αλλοιώνονται. Εάν, ωστόσο, μπορείτε να συνδέσετε το ψυγείο σε μια φορητή γεννήτρια, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το περιεχόμενό του.
  • Στην εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μια φορητή γεννήτρια εξασφαλίζει ότι μπορείτε να φορτίσετε το όχημά σας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
  • Τα ηλεκτρικά εργαλεία κάνουν τις οικιακές εργασίες πιο γρήγορες και πιο εύκολες. Τι γίνεται, όμως, αν κάνετε κάποια δουλειά όπου δεν φτάνει το καλώδιο επέκτασης (λ.χ. στον κήπο); Μια φορητή γεννήτρια επιτρέπει να συνδέετε τα ηλεκτρικά εργαλεία σας εργαλεία σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού και να ολοκληρώσετε απρόσκοπτα τις δουλειές σας.
  • Αν ζείτε σε περιοχή όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών, ανάλογα υψηλός είναι και ο κίνδυνος διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Με τη φορητή γεννήτρια εξασφαλίζετε ότι θα κάνετε τις βασικές δουλειές σας.
  • Αν εργάζεστε από το σπίτι, είναι σίγουρο ότι χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό υπολογιστή και άλλα τεχνολογικά μέσα, όπως και ότι χρειάζεστε Internet. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος θα μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε, συνδέοντας στη φορητή γεννήτρια το modem σας, τον υπολογιστή σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε.
  • Εάν κάποιο μέλος της οικογένειας χρησιμοποιεί ιατρική συσκευή (λ.χ. οξυγόνο), η ύπαρξη φορητής γεννήτριας σε περίπτωση blackout μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας.
  • Κάτι λιγότερο συνηθισμένο, είναι να χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας νερό από γεώτρηση ή πηγάδι. Αν έχετε μια φορητή γεννήτρια, μπορείτε να συνδέετε την αντλία φρέατος σε αυτήν όποτε χρειάζεται και να διατηρήσετε τη ροή του νερού απρόσκοπτα.
  • Η τελευταία περίπτωση που θέλετε να έχετε φορητή γεννήτρια στο σπίτι σας είναι να παίρνετε το… σπίτι σας και να φεύγετε! Εννοούμε ότι σας αρέσει το κάμπινγκ και ότι θέλετε να απολαμβάνετε κάποιες ευκολίες παραπάνω (λ.χ. κρύα αναψυκτικά σ’ ένα μικρό ψυγείο). Σε μια τέτοια περίπτωση, η φορητή γεννήτρια δεν θα λύσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα, αλλά… θα εξυπηρετήσει πολύ!

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Έβγαλε λαβράκι η ΥΚΑΝ: «Τσάκωσαν» δύο πρόσωπα με 1,5kg κάνναβη - Τους πέρασαν χειροπέδες

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top