ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός βουλευτής έθεσε σε λειτουργία τον συναγερμό πυρκαγιάς για να καθυστερήσει ψηφοφορία στο Κογκρέσο - Πώς το δικαιολόγησε

Αμερικανός βουλευτής έθεσε σε λειτουργία τον συναγερμό πυρκαγιάς για να καθυστερήσει ψηφοφορία στο Κογκρέσο - Πώς το δικαιολόγησε

Ο βουλευτής της Νέας Υόρκης και μέλος του Δημοκρατικού κόμματος Τζαμάλ Μπάουμαν κατηγορείται ότι έθεσε το Σάββατο σε λειτουργεία τον συναγερμό πυρκαγιάς στο κτίριο γραφείων του Καπιτωλίου πριν από τη θέσπιση μέτρου αναστολής για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα το κτίριο να εκκενωθεί.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Μπάουμαν ότι σκόπιμα προσπάθησε να σαμποτάρει την ψηφοφορία, ξεκινώντας έρευνα για το περιστατικό και προετοιμάζοντας νομοθεσία για την αποβολή του από τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι ζήτησε να τιμωρηθεί ο βουλευτής Τζαμάαλ Μπάουμαν, συγκρίνοντάς τον με τους ταραχοποιούς της 6ης Ιανουαρίου που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο.

Το γραφείο του Μπάουμαν αναγνώρισε ότι τράβηξε τον συναγερμό, αλλά δήλωσε ότι δεν έγινε επίτηδες.

«Ο κ. Μπάουμαν δεν συνειδητοποίησε ότι θα ενεργοποιούσε συναγερμό κτιρίου καθώς εκείνη την ώρα πήγαινε σε μια επείγουσα ψηφοφορία. Ο βουλευτής λυπάται για οποιαδήποτε σύγχυση», είπε η εκπρόσωπός του.

Ο Μπάουμαν επέμεινε στους δημοσιογράφους στη συνέχεια ότι τράβηξε τη λαβή του συναγερμού - επειδή νόμιζε ότι θα άνοιγε την πόρτα.

 

Ο συναγερμός πυρκαγιάς σήμανε στο κτίριο γραφείων «Cannon», το οποίο συνδέεται με το Καπιτώλιο μέσω μιας υπόγειας σήραγγας, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούσαν να ξεκινήσουν την ψηφοφορία για ένα μέτρο δαπανών 45 ημερών για να κρατήσουν ανοιχτή την κυβέρνηση. Οι Δημοκρατικοί φάνηκαν να προσπαθούν να καθυστερήσουν την έναρξη της ψηφοφορίας. Πολλοί παραπονέθηκαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούσαν να ψηφίσουν πριν προλάβουν οι Δημοκρατικοί να διαβάσουν το νομοσχέδιο.

Τελικά, η ψηφοφορία ξεκίνησε δυόμιση ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη της και οι Δημοκρατικοί ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου, για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στέλνοντάς το στη Γερουσία. Οι νομοθέτες έχουν μέχρι τα μεσάνυχτα το πρωί της Κυριακής για να αποτρέψουν το κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το μέτρο διακοπής, το οποίο συνεχίζει τον τρέχοντα ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για 45 ημέρες, αλλά αφαιρεί τη χρηματοδότηση για τη στήριξη του πολέμου στην Ουκρανία, πέρασε με δικομματική ψηφοφορία 335-91. Ο Μπάουμαν ψήφισε υπέρ.

Ο ψεύτικος συναγερμός πυρκαγιάς είναι πλημμέλημα στην Περιφέρεια της Κολούμπια και τιμωρείται με φυλάκιση έως και έξι μηνών.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top