ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Παιδείας: «Να οδηγήσουμε την πατρίδα σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και ευημερία»

Υπ.Παιδείας: «Να οδηγήσουμε την πατρίδα σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και ευημερία»

Έχουμε χρέος, μέσα από την ενότητα, τη συλλογικότητα και την ομοψυχία, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, καθώς και να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση που κατέχει η Κύπρος ως αξιόπιστος εταίρος και σημαντικός πυλώνας της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρει η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, σε μήνυμά της για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου.

Αναφέρει επίσης ότι έχουμε χρέος να οδηγήσουμε την πατρίδα σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και ευημερία και προς την κατεύθυνση αυτή, η Πολιτεία επενδύει στους νέους και τις νέες μας.

"Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στόχος του σύγχρονου, δημοκρατικού και συμπεριληπτικού σχολείου που διαμορφώνουμε, είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, η ενίσχυση της προσωπικότητάς σας και η εξέλιξή σας σε δημοκρατικά και ενεργά σκεπτόμενους πολίτες", αναφέρει.

Η Υπουργός είπε ότι επιθυμούμε να έχουμε πολίτες που με πλήρη συνείδηση της ιστορικής ταυτότητας, θα αναλάβουν τα ηνία και τη διακυβέρνηση της χώρας, διασφαλίζοντας την πορεία της ως σύγχρονου, ευρωπαϊκού κράτους, μια πορεία που θα επιτρέπει την ειρηνική συμβίωση των πολιτών της μέσα σε συνθήκες αλληλοσεβασμού, ασφάλειας και ελευθερίας.

Η Υπουργός είπε ακόμη ότι με αφορμή την σημερινή επέτειο αποτίνουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους όσοι διαχρονικά αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της πατρίδας μας.

"Συνεχιζόμενης της τουρκικής κατοχής για 49 και πλέον χρόνια, θέτουμε την πορεία τους ως φάρο για τη δική μας πορεία", ανέφερε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top