LIKE ONLINE

Το μαθηματικό πρόβλημα που έχει «κάψει» όλο το διαδίκτυο: Κανένας δεν βρίσκει εύκολα τη λύση

Το μαθηματικό πρόβλημα που έχει «κάψει» όλο το διαδίκτυο: Κανένας δεν βρίσκει εύκολα τη λύση

Ένας μαθηματικός γρίφος έχει βάλει δύσκολα στους χρήστες του Twitter, παρότι η απάντηση είναι φαινομενικά εύκολη.

Ένα απλό μαθηματικό πρόβλημα έχει βάλει μπελάδες στους χρήστες του διαδικτύου κι έχει viral, παρότι η απάντηση είναι εύκολη.

Το πρόβλημα ανέβηκε στο Twitter και έβαλε πολλούς χρήστες στη διαδικασία να... ξεσκονίσουν τα μαθηματικά του σχολείου. Μάλιστα, ο χρήστης με το όνομα @NoContextHumans, ο οποίος το ανέβασε, ισχυρίστηκε ότι ακόμη προσπαθούν να το λύσουν.

Στην ανάρτησή του υπάρχει ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων και ένα χειρόγραφο σημείωμα που αναφέρει: «Ένας άντρας έκλεψε από το ταμείο ενός καταστήματος 100 δολάρια. Στη συνέχεια αγόρασε αγαθά αξίας 70 δολαρίων από το συγκεκριμένο κατάστημα, χρησιμοποιώντας το χαρτονόμισμα (των $100) που έκλεψε και παίρνει ρέστα $30. Πόσα χρήματα έχασε το κατάστημα;».

 

Η ανάρτηση έχει προβληθεί περισσότερες από 50 εκατομμύρια φορές και έχει συγκεντρώσει χιλιάδες σχόλια, τα οποία δίνουν τις πιθανές απαντήσεις. Η γκάμα των απαντήσεων κυμαίνεται από τα $30 έως τα $200 με τον κάθε χρήστη να αιτιολογεί την απάντησή του.

Κάποιος έγραψε: «Τα αρχικά $100, τα ρέστα $30 και άλλα $70 η αξία αποθέματος=$200 συνολικά», ενώ ένας άλλος σημείωσε: «Ζημιά $170. Είναι δύο ξεχωριστές συναλλαγές. Μία απώλεια τα $100 και στη συνέχεια η απώλεια του προϊόντος $70. Τα $30 είναι μέρος της πρώτης απώλειας».

Ωστόσο, η σωστή απάντηση είναι πιο απλοϊκή. Ένας χρήστης εξήγησε: «Ο άντρας παίρνει $100 από το ταμείο. Στη συνέχεια δίνει $100 στον ιδιοκτήτη για να αγοράσει αγαθά. Όμως, ο ιδιοκτήτης έχει χάσει αγαθά αξίας $70. Επίσης, χάνει $30 όταν δίνει ρέστα. Άρα αγαθά αξίας $70 + ρέστα $30= $100».

Αρκετοί συμφώνησαν με κάποιον να λέει: «Οποιαδήποτε άλλη απάντηση εκτός από τα $100 είναι λάθος. Όσο απλό κι αν φαίνεται πολλοί εξακολουθούν να μην το βρίσκουν», ενώ άλλος πρόσθεσε: «Ο κόσμος σκέφτεται υπερβολικά πολύπλοκα. Δεν έχει να κάνει με αυτό που αγόρασε ο άνθρωπος. Στο τέλος της ημέρας, η χασούρα θα είναι $100».

Τέλος ένας τρίτος ανέφερε: «Είναι εύκολο... Με τι μπήκε ο άντρας στο κατάστημα; Απάντηση, με τίποτα. Με τι έφυγε από αυτό; Με ρέστα $30 και εμπόρευμα $70».

 Πηγή: gazzeta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Έβγαλε λαβράκι η ΥΚΑΝ: «Τσάκωσαν» δύο πρόσωπα με 1,5kg κάνναβη - Τους πέρασαν χειροπέδες

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top