Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, κοντά στο Κοινοβούλιο - Νεκροί οι δύο δράστες

Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, κοντά στο Κοινοβούλιο - Νεκροί οι δύο δράστες

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο θα ξεκινούσε αργότερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του AFP.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι η έκρηξη στην πρωτεύουσα είναι «τρομοκρατική επίθεση». Ο υπουργός αναφέρει ότι βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στην τουρκική πρωτεύουσα, τραυματίζοντας θανάσιμα 2 αστυνομικούς, ενώ ο καμικάζι αυτοκτονίας και ακόμα ένας δράστης είναι επίσης νεκροί.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: «Γύρω στις 09.30, έγινε βομβιστική επίθεση από δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μας. Ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί. Ακόμα ένα μέλος μας τραυματίστηκε ελαφρά. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί ανηλεώς μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», είπε.


Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα. Μετά τον πανικό, η κυκλοφορία διεκόπη σε ορισμένους δρόμους και ακούστηκαν οι ήχοι των ασθενοφόρων που έσπευσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το CNN TURK, η έκρηξη έγινε σε ένα γκρι επαγγελματικό όχημα. Αναφέρεται επίσης ότι μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί. Δείτε βίντεο:

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Καθολική αναγνώριση του ρόλου της Kύπρου ως λιμάνι ασφάλειας, όραμα να καταστεί το νησί ελκυστικός προορισμός»

ΠτΔ: «Καθολική αναγνώριση του ρόλου της Kύπρου ως λιμάνι ασφάλειας, όραμα να καταστεί το νησί ελκυστικός προορισμός»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην καθολική αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζει η πατρίδα μας ως λιμάνι ασφάλειας σε μια περιοχή που μαστίζεται από παρατεταμένες κρίσεις, τονίζοντας ότι αυτό τον ρόλο θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE