ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΜ: Η κυπριακή ανεξαρτησία απάντηση σε όσους επιβουλεύονται κατάλυση της ΚΔ

ΥΠΑΜ: Η κυπριακή ανεξαρτησία απάντηση σε όσους επιβουλεύονται κατάλυση της ΚΔ

Η ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μια απάντηση σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την κατάλυση της κρατικής μας οντότητας, είπε ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Σημείωσε ότι η ιστορία της πατρίδας μας είναι γεμάτη με χρυσές σελίδες ηρωισμών, αλλά και με ασύλληπτες τραγωδίες, «μιας πατρίδας που σήμερα είναι ημικατεχόμενη και διαρκώς απειλούμενη από την Τουρκία».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είπε, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, παραμένει όρθια και προοδεύει. Αποτελεί ένα σύγχρονο, αξιόπιστο, ευρωπαϊκό κράτος, ισότιμο μέλος της ΕΕ, και αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα.

«Η ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι ένα ζωντανό ιστορικό ορόσημο και μια απάντηση σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την κατάλυση της κρατικής μας οντότητας», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός είπε ότι σήμερα τιμούμε τους ήρωες και τους αγωνιστές της Κύπρου. «Εμπνεόμαστε από τους θριάμβους και διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Καταθέτουμε στην ιερή μνήμη των ηρώων μας την ανυποχώρητη δέσμευση μας ότι θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να προστατεύσουμε ό,τι κινδυνεύει και να διεκδικήσουμε ό,τι ανήκει στον κυπριακό λαό στο σύνολο του», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι στέλνουμε το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να χτίζουμε την άμυνά μας, με την ενίσχυση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων και της αποτρεπτικής της ικανότητας.

«Σήμερα, με περηφάνια και συγκίνηση αισθανθήκαμε το ψηλό ηθικό και το ακμαίο αγωνιστικό φρόνημα των συμμετεχόντων», σημείωσε, συγχαίροντας την ηγεσία, τα στελέχη και το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, τα σώματα ασφαλείας αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν ή συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιωργάλλας καλωσόρισε την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Δένδια και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο «για τη σημαντική και ταυτόχρονα συμβολική εδώ παρουσία τους», σημειώνοντας την «ακράδαντη απόδειξη των αδιάσπαστων, αρραγών δεσμών Κύπρου-Ελλάδος».

Ο Υπουργός ευχαρίστησε επίσης τους Πρέσβεις, τους ακόλουθους 'Αμυνας και όλους τους συμπολίτες που βρέθηκαν στην παρέλαση «για να γιορτάσουμε την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top