ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες άνθρωποι σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης στη Βαρσοβία

Χιλιάδες άνθρωποι σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης στη Βαρσοβία

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Κυριακή σε συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στη Βαρσοβία, δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες σύμφωνα με τη φιλελεύθερη Πολιτική Πλατφόρμα (PO) μπορεί να καθορίσουν το μέλλον της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική της θέση.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κυβέρνηση του εθνικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) είναι πιθανό να κερδίσει τις εκλογές, αλλά μπορεί να δυσκολευθεί να εξασφαλίσει πλειοψηφία εν μέσω δυσαρέσκειας για το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και ανησυχιών για τη διάβρωση των δημοκρατικών ελέγχων και ισορροπιών.

Η αντιπολίτευση ελπίζει πως η σημερινή "πορεία του ενός εκατομμυρίου καρδιών", όπως την ονόμασε ο πρώην Πρωθυπουργός και επικεφαλής του PO Ντόναλντ Τουσκ, θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών και θα κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους ώστε να συμμετάσχουν στις εκλογές.

"Η μεγάλη αλλαγή έρχεται. Αυτό είναι ένα σημάδι της αναγέννησης της Πολωνίας", δήλωσε ο Τουσκ στα πλήθη που συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της Βαρσοβίας, πολλοί ανεμίζοντας σημαίες της Πολωνίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τουσκ, πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έχει πει πως το PiS μπορεί να σκοπεύει να βγάλει την Πολωνία από την ΕΕ, κάτι που το κόμμα αρνείται, και έχει χαρακτηρίσει τις εκλογές κρίσιμες για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των γυναικών.

Το PiS, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2015, διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία με την υπόσχεση να κρατήσει μακριά τους μετανάστες από την Πολωνία λέγοντας πως το θέμα είναι κρίσιμο για την εθνική ασφάλεια, και να συνεχίσει να διοχετεύει χρήματα προς τις οικογένειες και τους ηλικιωμένους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top