Εύσημα από ESM για κυπριακή οικονομία - «Αξιοσημείωτες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις και τον λαό»

Εύσημα από ESM για κυπριακή οικονομία - «Αξιοσημείωτες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις και τον λαό»

Η Κύπρος έχει επιτύχει ένα νέο ορόσημο, που έχει πλέον αξιολογηθεί ως επενδυτική βαθμίδα από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, έγραψε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) στο twitter (X).

«Καταβλήθηκαν αξιοσημείωτες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις και τον λαό της Κύπρου την τελευταία δεκαετία για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, προς μια πιο βιώσιμη οικονομία. Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν πριν από μια δεκαετία, ώστε η οικονομία να γίνει ακόμη πιο εύρωστη», τονίζει ο ESM.

Υπενθυμίζεται ότι, σε επενδυτική κατηγορία έθεσε ο οίκος Moody's την κυπριακή οικονομία, την οποία αναβάθμισε, κατά δύο βαθμίδες, στο Baa2, από Ba1, διαφοροποιώντας παράλληλα τις προοπτικές της σε σταθερές, από θετικές.

Παράλληλα, στο BBB (high), από BBB, με σταθερή τάση (προοπτικές), αναβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οίκος DBRS Ratings GmbH (DBRS Morningstar), ο οποίος πλέον διατηρεί μια βαθμίδα υψηλότερη (τρίτη βαθμίδα) την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τους υπόλοιπους τρεις οίκους μεγάλους οίκους, Moody's, Fitch, Standard and Poor's.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE