ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουλίας: Ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα για κακοποίηση και εγκατάλειψη ζώων

Κουλίας: Ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα για κακοποίηση και εγκατάλειψη ζώων

Η αφοσίωση και η συμπόνια των κατοικίδιων ζώων μας εμπνέουν όλους να λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα ενάντια σε φαινόμενα που δεν συνιστούν ενδείξεις ενός πολιτισμένου κράτους, όπως είναι η κακοποίηση, η παραμέληση και η εγκατάλειψη ανέφερε ο Προεδρεύων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας σε αναφορά στην Ολομέλεια με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Είπε ότι τα ζώα, άγρια ​​και οικόσιτα, διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στον πλανήτη μας καθώς συμβάλλουν στη βιοποικιλότητα, που είναι απαραίτητο συστατικό για την ανθρώπινη ευημερία, γιατί αυτή συντηρεί τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας. Επίσης, είπε, μας παρέχουν συντροφικότητα και εμπλουτίζουν τη ζωή μας με αμέτρητους ευχάριστους τρόπους.

Ο κ. Κουλίας είπε όμως ότι την ίδια ώρα αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, από την απώλεια οικοτόπων και τη ρύπανση μέχρι την εκμετάλλευση και τη σκληρότητα και καλούμαστε να αναλογιστούμε την ευθύνη μας ως το κυρίαρχο είδος στον πλανήτη Γη.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις επιπτώσεις των πράξεών μας στο ζωικό βασίλειο και να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τους οικοτόπους τους. Είναι καθήκον μας να συνηγορούμε υπέρ της ανθρώπινης μεταχείρισης των ζώων, διασφαλίζοντας την ευημερία και την ασφάλειά τους», ανέφερε.

Επίσης αναγνώρισε τις άοκνες προσπάθειες των φιλοζωικών οργανώσεων και των ακτιβιστών που εργάζονται ακούραστα για την προστασία και την υπεράσπιση των ζώων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top