LIKE ONLINE

Ηλικιωμένη 104 χρονών έκανε... ελεύθερη πτώση από τα 4.100 μέτρα - «Ήταν υπέροχα από εκεί πάνω» - Δείτε βίντεο

Ηλικιωμένη 104 χρονών έκανε... ελεύθερη πτώση από τα 4.100 μέτρα - «Ήταν υπέροχα από εκεί πάνω» - Δείτε βίντεο

Μια 104χρονη γυναίκα από το Σικάγο ελπίζει να σπάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες και να γίνει το γηραιότερο άτομο που έκανε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.

«Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός», είπε η Ντόροθι Χόφνερ, όταν ακούμπησε το έδαφος την Κυριακή στο Skydive Chicago στην Οτάβα, περίπου 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σικάγο.

Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο skydiver καταρρίφθηκε τον Μάιο του 2022 από την 103χρονη Linnea Ingegard Larsson από τη Σουηδία.

@nytimes Dorothy Hoffner, 104, set a Guinness World Record as the oldest person in the world to skydive. Born in 1918, Hoffner had survived both the Spanish flu and Covid-19 pandemics, as well as her first skydiving attempt at age 100. #guinnessworldrecords #skydiving ♬ original sound - The New York Times

«Ήταν υπέροχα από εκεί πάνω»

Η Hoffner έκανε την πρώτη της ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο όταν ήταν 100 ετών. Όταν έκανε για πρώτη φορά ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, είπε ότι έπρεπε να την σπρώξουν έξω από το αεροσκάφος. Αλλά την Κυριακή, δεμένη με έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή της Ένωσης Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ, η Χόφνερ πήδηξε από τα 4.100 μέτρα.

Έδειχνε ήρεμη και σίγουρη όταν το αεροπλάνο ήταν στον αέρα και η πίσω πόρτα του άνοιξε για να αποκαλύψει μαυρισμένα χωράφια με καλλιέργειες πολύ πιο κάτω, λίγο πριν τσαλαβουτήσει προς την άκρη και πηδήξει στον αέρα. Βγήκε από το αεροπλάνο με το κεφάλι μπροστά, ολοκληρώνοντας μια τέλεια κύλιση προς τα εμπρός στον ουρανό, προτού πετάξει σταθερά σε ελεύθερη πτώση με την κοιλιά της στραμμένη προς το έδαφος.

«Υπέροχα», είπε η Hoffner. «Αλλά ήταν υπέροχα εκεί πάνω. Το όλο πράγμα ήταν απολαυστικό, υπέροχο, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Μετά το άλμα της, το μυαλό της Hoffner στράφηκε γρήγορα στις επόμενες προκλήσεις. Η γυναίκα από το Σικάγο, που θα κλείσει τα 105 της χρόνια τον Δεκέμβριο, είπε ότι ίσως κάνει μια βόλτα με αερόστατο το επόμενο διάστημα.

«Δεν έχω μπει ποτέ σε ένα από αυτά», είπε.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top