Έπιασε λαβράκι το Τμήμα Τελωνείων - Εντόπισαν μεγάλη ποσότητα παράνομων καπνικών προϊόντων στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Έπιασε λαβράκι το Τμήμα Τελωνείων - Εντόπισαν μεγάλη ποσότητα παράνομων καπνικών προϊόντων στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Συνολικά 165 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα και 36,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε δύο περιπτώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι Λειτουργοί του «εντόπισαν και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησαν στις αποσκευές δύο Τουρκοκυπρίων επιβατών που θα αναχωρούσαν την 1η και 2 Οκτωβρίου, από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα προϊόντα μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την εξαγωγή και πώληση τους στη Βρετανία».

Συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου «κατά τον έλεγχο της αποσκευής επιβάτη με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, εντοπίστηκαν συνολικά 165 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

H επιβάτιδα συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 4 Οκτωβρίου οδηγήθηκε στο Δικαστήριο, το οποίο της επέβαλε χρηματική ποινή ύψους επτά χιλιάδων ευρώ».

Εξάλλου στις 2 Οκτωβρίου επίσης κατά τον έλεγχο των αποσκευών επιβάτη με προορισμό επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, "εντοπίστηκαν συνολικά 36,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

Ο επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 5 Οκτωβρίου οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο του επέβαλε χρηματική ποινή ύψους οκτώ χιλιάδων ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE