ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε η επιχείρηση «Θύελλα του Αλ-Άκσα» με ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ

Άρχισε η επιχείρηση «Θύελλα του Αλ-Άκσα» με ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ

Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά της Ιερουσαλήμ όπου ηχησαν οι σειρήνες στις 8:15 σήμερα το πρωί. Στη συνέχεια ακούστηκαν τέσσερεις εκρήξεις από τα δυτικά περίχωρά της.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, Μωχάμαντ Ντεφ, δήλωσε ότι «άρχισε η επιχείρηση ‘Θύελλα του Αλ-Άκσα’ ύστερα από παραβιάσεις του στάτους κβο εκ μέρους του Ισραήλ στο Τέμενος Αλ-Ακσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ» και ότι από τις 6:30 το πρωί τοπική ώρα έχουν εκτοξευθεί συνολικά 5.000 ρουκέτες κατά των Ισραηλινών πόλεων του κεντρικού και νοτίου Ισραήλ.

Γίνεται λόγος στα ισραηλινά ΜΜΕ για «επιφυλακή πολέμου» στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας υπό τον ΥΠΑΜ Γιοάβ Γκάλαντ.

Οι κάτοικοι των ισραηλινών πόλεων της μεθορίου έχουν διαταχθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους επειδή παρατηρήθηκαν ομάδες ενόπλων Παλαιστίνιων να έχουν εισέλθει σε ορισμένους μεθοριακούς οικισμούς.

Μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν μια 70χρονη Ισραηλινή νεκρή και 16 τραυματίες.

Ρουκέτες φέρονται να κατέπεσαν σε πόλεις του νοτίου και κεντρικού Ισραήλ, χωρίς να επιβεβαιώνονται από επίσημες πηγές οι ακριβείς τοποθεσίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top