ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον λαό του Ισραήλ από Ουκρανούς σε Λάρνακα και Πάφο

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον λαό του Ισραήλ από Ουκρανούς σε Λάρνακα και Πάφο

Εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον λαό του Ισραήλ διοργάνωσαν Ουκρανοί κάτοικοι Κύπρου στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου το απόγευμα της Κυριακής.

Με πλακάτ που αναγράφονταν συνθήματα όπως “Νο war”, “we stand with Israel”, “Victory no war” και “Fascism has a new face», αλλά και κρατώντας τις σημαίες της Ουκρανίας και του Ισραήλ, Ουκρανοί που διαμένουν στην Κύπρο ανέφεραν πως η διαδήλωση γίνεται ενάντια στην τρομοκρατία του πολέμου.

H Irina Shevchyk ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως διαμένει στην Κύπρο από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην χώρα της την Ουκρανία. Η οικογένεια της ωστόσο σημείωσε, παρέμεινε στην Ουκρανία. Δυστυχώς συνέχισε, κάθε εισβολή και κάθε πόλεμος είναι καταστροφικός. Εμείς είπε, συμπαραστεκόμαστε στον λαό του Ισραήλ εκτιμώντας πως «πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στο Ισραήλ είναι οι Ρώσοι».

Εξάλλου η Βικτώρια Μπορεσάνκο ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως βρίσκονται στο πλευρό του Ισραήλ και της εισβολής που δέχτηκε.

Επίσης η Τζουλιάνα Τσίρβα ανέφερε πως διαμένει για πολλά χρόνια στην Κύπρο ωστόσο ο γιός της βρίσκεται στον στρατό στην Ουκρανία για να υπερασπιστεί την πατρίδα του. Εμείς είπε, βρισκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και των κατοίκων του, καταδικάζοντας τις ενέργειες της Χαμάς. Κανένας πόλεμος συμπλήρωσε δεν έχει καλό τέλος.

Σημειώνεται πως στην συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ που διοργάνωσαν οι κάτοικοι της Ουκρανίας, υπήρξε έντονη παρουσία της Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, ειρηνική συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το Ισραήλ και το λαό του, διοργάνωσε στις έξι σήμερα το απόγευμα η Κοινότητα Ουκρανο-κυπριακής Φιλίας στη παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 20 άτομα τα οποία κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Συμπαραστεκόμαστε στο Ισραήλ», «Το φως θα επικρατήσει του σκότους" και «Οι Ουκρανοί συμπαραστέκονται με το Ισραήλ».

Μέλη της κοινότητας ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι η συγκέντρωση πραγματοποιείται με στόχο να δείξει η ουκρανική κοινότητα τη συμπαράσταση της στον λαό του Ισραήλ, αφού πάρα πολλοί Εβραίοι διέμεναν για χρόνια σε πόλεις της Ουκρανίας, σε ορισμένες πόλεις μάλιστα αριθμούσαν μέχρι και 80% του πληθυσμού.

Ο πόλεμος είναι σκληρός και απαίσιος ανέφεραν και πρόσθεσαν πως ο ουκρανικός λαός αντιλαμβάνεται τα εγκλήματα στα οποία προβαίνει η Χαμάς εναντίον πολιτών του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top