Δεύτερη νύχτα εχθροπραξιών στο Ισραήλ - Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Δεύτερη νύχτα εχθροπραξιών στο Ισραήλ - Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Συνεχίζονται για δεύτερη νύχτα οι εχθροπραξίες στο Ισραήλ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο (8/10), την ώρα που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως σε κλειστή συνεδρία στη σκιά των εξελίξεων.

Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής (9/10) η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων με δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη σε περίπου 150 στόχους στην περιοχή Sajaya.

Κι ενώ οι εχθροπραξίες συνεχίζονται, ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει ραγδαία με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεράσει τους χίλιους, την ώρα που οι τραυματίες υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες.

Σημειώνεται πως, η ένταση στο Ισραήλ είναι η χειρότερη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ πριν από 50 χρόνια, με την χώρα να έχει περιέλθει κι επισήμως σε «κατάσταση πολέμου» μετά την έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Διαβάστε τις κυριότερες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η επανεκκίνηση των συνομιλιών δεν μπορεί να μετατεθεί» - Πάει σε νέους προορισμούς στις ΗΠΑ για προσέλκυση επενδύσεων

ΠτΔ: «Η επανεκκίνηση των συνομιλιών δεν μπορεί να μετατεθεί» - Πάει σε νέους προορισμούς στις ΗΠΑ για προσέλκυση επενδύσεων

Την έντονη διαφωνία του με την εκτίμηση της Ειδικής Απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό για χρονική μετάθεση της ουσιαστικής επανεκκίνησης των συνομιλιών μετά τον Ιούνιο, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE