Αιγοπρόβατα «πεσκέσι« από Τουρκία στα κατεχομένα - Θα αξιοποιηθούν στην παραγωγή χαλλουμιού

Αιγοπρόβατα «πεσκέσι« από Τουρκία στα κατεχομένα - Θα αξιοποιηθούν στην παραγωγή χαλλουμιού

Αιγοπρόβατα θα διανεμηθούν σε κτηνοτρόφους στα κατεχόμενα στο πλαίσιο του «προγράμματος επέκτασης της εκτροφής αιγοπροβάτων» για αγροτική ανάπτυξη, που διεξάγεται με τη συμβολή του «υπουργείου γεωργίας και φυσικών πόρων» και της Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA), προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αιγοπροβάτων και ο αριθμός των επιχειρήσεων με στόχο την κάλυψη του αιγοπρόβειου γάλακτος που απαιτείται για την πιστοποίηση του χαλλουμιού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι στο πρώτο στάδιο, 154 αιγοπρόβατα θα διανεμηθούν σε δύο δικαιούχους, 20 πρόβατα και δύο κριάρια και 20 κατσίκες και δύο αίγες σε πέντε δικαιούχους. Θα διανεμηθούν κατσίκες Δαμασκού και πρόβατα Ασσάφ από το «κρατικό εκτροφείο».

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από σήμερα μέχρι το τέλος του ωραρίου εργασίας της Παρασκευής, 20 Οκτωβρίου.

Την είδηση σχολιάζει η εφημερίδα Αβρούπα γράφοντας ότι η «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, δηλαδή η «επαρχιακή αποικιοκρατική διοίκηση» όπως την αποκαλεί, φροντίζει και για το διαμοιρασμό αιγοπροβάτων. «Σε ποιον θα μοιραστούν τα αιγοπρόβατα, ποιος θα λάβει ενισχύσεις, σε ποιον θα δοθεί στήριξη, τι ράτσα αιγοπρόβατα… Αφομοίωσαν τους Τουρκοκύπριους, ήρθε και η σειρά των αιγοπροβάτων…», προσθέτει. Η TİKA είναι μια οργάνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που χρησιμοποιείται για την άσκηση πολιτικής, εξηγεί η εφημερίδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE