ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Λευτέρης Χριστοφόρου ζητά απευθείας πτήση για Βρυξέλλες

O Λευτέρης Χριστοφόρου ζητά απευθείας πτήση για Βρυξέλλες

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Κύπρου – Βρυξελλών.

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου με παρέμβασή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά όπως διευκολυνθεί και στηριχθεί η προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας για εγκαθίδρυση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Κύπρου – Ε.Ε. Η Κύπρος χρήζει της στήριξης της Ε.Ε. γιατί ως απομακρυσμένο νησί έχει πολλές ιδιαιτερότητες που οφείλει να προσμετρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην παρέμβαση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου μεταξύ άλλων τονίζει τα ακόλουθα:

«Η Κύπρος είναι η πιο απομακρυσμένη χώρα της Ευρώπης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκονται και λειτουργούν οι πιο σημαντικοί θεσμοί και όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα  η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης που δεν διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τις Βρυξέλλες. Επίσης εξαιτίας του γεγονότος ότι η Κύπρος είναι νησί δεν διαθέτει και καμία άλλη εναλλακτική δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με τις Βρυξέλλες.

Η Κύπρος επιχείρησε να επιλύσει το πρόβλημα μέσω προσφορών με αεροπορικές εταιρείες αλλά τελικά η απαίτησή τους  για απευθείας πτήσεις ανέρχεται σε μερικά  εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Δυστυχώς, η Κύπρος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου αδυνατεί να ανταποκριθεί και να καλύψει το κόστος με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η υλοποίηση των απευθείας πτήσεων Κύπρου – Βρυξέλλες.

Η μη ύπαρξη απευθείας πτήσεων Κύπρου – Βρυξελλών δημιουργεί αμφότερα προβλήματα και στην Κύπρο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πολλές φορές επιφέρουν τεράστιο κόστος και στην Κύπρο και στην Ε.Ε.. Επιπρόσθετα, η Κύπρος οδηγείται σε μειονεκτική θέση και απομόνωση σε σχέση με τις άλλες 27 χώρες – μέλη της Ε.Ε. που διαθέτουν και απευθείας σύνδεση και εναλλακτικούς τρόπους σύνδεσης με τις Βρυξέλλες.

Ερωτάται η Επιτροπή.

Με ποιούς τρόπους θα αποκαταστήσει την απευθείας σύνδεση Κύπρου με τις Βρυξέλλες»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονται



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top