ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Περιβάλλον: βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων

Περιβάλλον: βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων

Μία διαφορετική εκδήλωση πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 (9.00π.μ.-4.00μ.μ.), με θέμα «Περιβάλλον, Βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων», στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς, στη Σκουριώτισσα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων.

Η εκδήλωση έχει σκοπό να αναδείξει τη σημασία της βιώσιμης διατροφής μέσα από συζητήσεις, βιωματικές δράσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια με επίκεντρο την διατροφή με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Ειδικοί από όλες τις φάσεις του κύκλου τροφίμων θα συζητήσουν μαζί μας πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον και την κοινωνία συστήματος τροφίμων:

●          Παρουσίαση υπεύθυνων καταναλωτικών πρακτικών μέσα από την ανάδειξη του ρόλου των τοπικών προϊόντων στη διατροφή.

●          Παραδείγματα μείωσης της σπατάλης τροφίμων από τη συγκομιδή στην μεταποίηση και το οικογενειακό τραπέζι.

●          Πώς η στροφή στα τοπικά προϊόντα μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση της νέας ορεινής οικονομίας.

●          Κοινωνικές προεκτάσεις της βιώσιμης διατροφής: Ο ρόλος της αγρότισσας στη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων.

Οι διοργανωτές επέλεξαν ως χώρο διεξαγωγής αυτής της ενημερωτικής ημερίδας το Τρόοδος (Εκπαιδευτικό κέντρο Ατσάς, Σκουριώτισσα), θέλοντας να  σημειώσουν τον ρόλο της ορεινής γεωργίας, όχι μόνο στη διατροφική ασφάλεια και υγεία των ανθρώπων, αλλά και στη διαχείριση του περιβάλλοντος, στη βιοποικιλότητα και στην προσαρμογή του βουνού στην κλιματική αλλαγή. Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κοιλάδα της Σολέας, μια περιοχή με πλούτο φυσικών πόρων, στην οποία παρατηρούμε από τη μια την ασύμμετρη εγκατάλειψη της γεωργίας και κτηνοτροφίας και από την άλλη την πρόσφατη εγκατάσταση νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών βιολογικής καλλιέργειας.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας θα παρουσιαστούν τοπικά και ιδιότυπα αγροδιατροφικά προϊόντα της περιφέρειας Τροόδους, ενώ παραγωγοί θα αναδείξουν τις μεθόδους παραγωγής των πιο εμβληματικών από αυτά.

Σημειώνεται πως στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά διαφόρων ηλικιών (Προβολές πλανητάριου, Γνωρίζω το Γεωπάρκο Τροόδους, παιχνίδι προσανατολισμού, παιχνίδια για την διαχείριση απορριμμάτων φαγητού κ.ά.).

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Mount Med Institute, το Δίκτυο Κοινωνικής Στήριξης Ορεινών Περιοχών, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους - Γεωπάρκο Τροόδους, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς και τα Συμπλέγματα Κοινοτήτων Σολέας και Μόρφου. Η εκδήλωση συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και τελείται υπό την Υψηλή Προστασία της Πρώτης Κυρίας κας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των οργανισμών που διοργανώνουν την εκδήλωση καθώς και στο 22400190.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριοτήτων για παιδιά ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top