Σουηδία σε ΝΑΤΟ: «Είναι επείγον να γίνουμε πλήρες μέλος το συντομότερο δυνατόν»

Σουηδία σε ΝΑΤΟ: «Είναι επείγον να γίνουμε πλήρες μέλος το συντομότερο δυνατόν»

Είναι επείγον η Σουηδία να γίνει πλήρες μέλος (του ΝΑΤΟ σ.σ.) το συντομότερο δυνατόν» τόνισε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Παλ Γιόνσον σε δήλωσή του στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε συμφωνία από τη Σύνοδο του Βίλνιους σύμφωνα με την οποία η Τουρκία πρέπει να επικυρώσει την αίτησή μας το συντομότερο δυνατόν. Αναμένουμε να το κάνουν» ανέφερε. Προσέθεσε ότι η Σουηδία θέλει «μία καλή και εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία» και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Άγκυρα «σε διμερή βάση» και όταν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Πιστεύω ωστόσο ότι είναι επίσης σημαντικό για το ΝΑΤΟ να γίνουμε πλήρη μέλη της Συμμαχίας» υπογράμμισε ο Σουηδός Υπουργός Άμυνας επισημαίνοντας ότι η χώρα του «έχει σημαντική γεωπολιτική θέση και το έδαφός της είναι σημαντικό για την ενίσχυση της βόρειας πτέρυγας».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE