ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Επιστρέφει» ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης για τα αεροδρόμια - «Βλάπτει τα συμφέροντα του κράτους»

«Επιστρέφει» ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης για τα αεροδρόμια - «Βλάπτει τα συμφέροντα του κράτους»

Σε κόντρα εξελίσσεται η ανταλλαγή ανακοινώσεων και δηλώσεων μεταξύ Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη Συμφωνία Παραχώρησης για τα δύο αεροδρόμια σε διαχειρίστρια εταιρεία.

Την σπίθα άναψε το βίντεο του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος όπου φαίνονταν μεγάλες ουρές στις αφίξεις του αεροδρομίου Πάφου κάνοντας λόγο για ανάγκη έργων διευρυνσης του τερματικού κτιρίου. Σημειώνεται ότι στη Συμφωνία Παραχώρησης μεταξύ Κράτους και διαχειρίστριας εταιρείας προβλέπεται μία Β΄ φάση οι πρόνοιες της οποίας συζητούνται μεταξύ των δύο μερών.

Σε συνέχεια σημερινής ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών (ΥΟ) που περιλαμβάνει διευκρινίσεις για τη Συμφωνία, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έγραψε στο twitter (X) τα πιο κάτω:

Η ανακοίνωση του ΥΟ σε σχέση με τους αερολιμένες υιοθετεί τις θέσεις της διαχειρίστριας εταιρείας ενάντια στα συμφέροντα της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, η θέση του ΥΟ ότι η απόφαση των κριτών, η οποία εκδόθηκε το 2021, "δεν υποχρεώνει την εταιρεία να κατασκευάσει τα έργα της Φάσης 2" συνιστά απαράδεκτη και επικίνδυνη υιοθέτηση των θέσεων της διαχειρίστριας εταιρείας. Η Συμφωνία Παραχώρησης ρητά προβλέπει ότι η μη κατασκευή της Φάσης 2 αποτελεί λόγο τερματισμού της συμφωνίας με ευθύνη του Αναδόχου (ProjectCo event of default).

Το ΥΟ δεν διστάζει να υιοθετήσει θέσεις αντίθετες από τις επίσημες θέσεις της αναθέτουσας αρχής, κατά τρόπο που βλάπτει τα συμφέροντα του κράτους, απλώς και μόνο για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη προκαταρκτική συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει και με την οποία, χωρίς καμία ανοικτή διαδικασία, θα έδινε στην εταιρεία σύμβαση ύψους €1,5 δις.

Η συμφωνία δεν πρόλαβε να σταλεί στην ΕΕ για έγκριση επειδή η Βουλή ορθά δεν ενέκρινε το κονδύλι για τη συμφωνία με συμβούλους που παρανόμως συνήψε ο ΓΔ του ΥΟ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top