Unicef: Γυναίκες και παιδιά τα μεγαλύτερα θύματα της μεταναστευτικής κρίσης

Unicef: Γυναίκες και παιδιά τα μεγαλύτερα θύματα της μεταναστευτικής κρίσης

Οι γυναίκες και τα παιδιά, είναι τα μεγαλύτερα θύματα της μεταναστευτικής κρίσης. Αυτό υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της Unicef Κριστόφ Μπουλιεράκ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Η οργάνωση παρατηρεί πως εντός του καλοκαιριού έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός γυναικών και παιδιών που προσπαθούν να φτάσουν στη Βόρεια Ευρώπη.

«Εκτιμάται ότι καθημερινά, 3.000 άνθρωποι μπαίνουν στο έδαφος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Το 1/3 είναι γυναίκες και παιδιά. Μέχρι τον Ιούνιο, μόλις το 10% ήταν γυναικόπαιδα. Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια, όμως μάλλον δεν είναι λεπτομέρεια, όμως περίπου 12% των γυναικών εγκυμονούν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Unicef.

Η οργάνωση επικαλείται τα στοιχεία που δίνουν τα Σκόπια. Το 80% των προσφύγων που δέχεται η χώρα, προέρχεται από τη Συρία, το 5% από το Αφγανιστάν και το 5% από το Ιράκ.

Σύμφωνα με την Unicef, από τον Ιούνιο του 2015, το κέντρο υποδοχής της Γευγελής, υποδέχθηκε περισσότερους από 52.000 μετανάστες

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Αρχή κατά της Διαφθοράς δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα...η επιτροπή πρέπει να εργαστεί απερίσπαστη»

ΠτΔ: «Η Αρχή κατά της Διαφθοράς δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα...η επιτροπή πρέπει να εργαστεί απερίσπαστη»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι πριν από τον διορισμό του Ηλία Αναγνωστόπουλου στην ομάδα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, υπήρξε επικοινωνία με την Αρχή κατά της Διαφθοράς, η οποία επιβεβαίωσε πως δεν υφίσταται οποιοδήποτε κώλυμα ή πρόβλημα σχετικά με την επιλογή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE