Εντοπίσθηκαν οστά στην περιοχή του Τράχωνα

Εντοπίσθηκαν οστά στην περιοχή του Τράχωνα

Οστά τα οποία εκτιμάται ότι ανήκουν σε Eλληνοκυπρίους εντοπίστηκαν στην περιοχή του Τράχωνα ,κοντά στις κεντρικές φυλακές στα κατεχόμενα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού, ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων Νέστορας Νέστορος, τόνισε ότι ο χώρος των εκσκαφών εντοπίστηκε ύστερα από μαρτυρία. Στο σημείο είπε καταβάλλεται εδώ και ένα χρόνο προσπάθεια για ανεύρεση οστών αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΔΕΑ στον συγκεκριμένο χώρο φέρεται να είχαν μεταφερθεί γύρω στους 40 με 50 αγνοούμενους σε δύο διαφορετικά σημεία.

Ωστόσο ο κύριος Νέστορος τόνισε ότι δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των οστών που ανευρέθηκαν. Επισήμανε ότι οι εκσκαφές θα συνεχιστούν και 100 μέτρα πιο κάτω σε σημείο για το οποίο υπάρχει μαρτυρία ότι υπάρχει ομαδικός τάφος.

Ο κύριος Νέστορος σημείωσε ότι αύριο θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE