ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Γαλλία - Νεκρός ένας καθηγητής - Ο δράστης φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» - Βίντεο

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Γαλλία - Νεκρός ένας καθηγητής - Ο δράστης φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» - Βίντεο

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη βόρεια Γαλλία, καθώς ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έναν καθηγητή και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον δύο ανθρώπους στο Λύκειο Gambetta της πόλης Αράς. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Ελιζέ, στο σημείο μεταβαίνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά πληροφορίες του BFMTV, ο δράστης, ηλικίας περίπου είκοσι ετών και με καταγωγή από την Τσετσενία, την ώρα της επίθεσης, φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Ο νεκρός καθηγητής δίδασκε λογοτεχνία, ενώ από τους άλλους δύο τραυματίες (ένας εκπαιδευτικός και ένας φύλακας), ο ένας βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Δεν φέρεται να υπάρχει μαθητής μεταξύ των τραυματιών.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

 
Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να είναι απόφοιτος του Λυκείου, στο οποίο έσπειρε σήμερα τον θάνατο και τον τρόμο, συνελήφθη, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν στο X (πρώην Twitter).

«Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο λύκειο Gambetta στο Arras. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Λίγη ώρα αργότερα, σήμφωνα με τα τοπικά μέσα, συνελήφθη και ο αδερφός του.

Στο μεταξύ, φάκελο για την υπόθεση άνοιξε η το γραφείο του Εισαγγελία της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Γαλλίας, για τις κατηγορίες της «δολοφονίας σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση», της «απόπειρας δολοφονίας σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση» και της «τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την προετοιμασία εγκλημάτων που θα επιφέρουν βλάβες σε πρόσωπα».

Ο νομάρχης του Πα-ντε-Καλαί και η Αστυνομία, έχουν καλέσει τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Η πόλη Αράς βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία στην περιοχή Ω-ντε-Φρανς, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Πα-ντε-Καλαί, 162 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top