ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το τουρκικό Anadolu μετέδωσε live για πρώτη φορά την προσευχή από το Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το τουρκικό Anadolu μετέδωσε live για πρώτη φορά την προσευχή από το Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ - Δείτε βίντεο

Ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους είναι η σημερινή, Παρασκευή και 13, και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu έκανε live μετάδοση για πρώτη φορά από το Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, την ώρα που ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είναι σε εξέλιξη.

Η ημέρα της Παρασκευής είναι η σπουδαιότερη ημέρα της εβδομάδας στο Ισλάμ. Είναι η ημέρα που συναθροίζονται οι μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν και να ακούσουν νουθεσίες και υπενθυμίσεις για τα θρησκευτικά τους ζητήματα.


Δείτε βίντεο από τη live μετάδοση με την προσευχή από το Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ:

 

Πρόκειται για ένα από τα ύψιστα ισλαμικά τελετουργικά με τους μουσουλμάνους να ακούνε το κήρυγμα του ιμάμη και εν συνεχεία να παρακολουθούν την προσευχή της Παρασκευής.

Το κάλεσμα της Χαμάς σε «ιερό πόλεμο» σήμερα

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς, σε χθεσινή ανακοίνωση, είχε καλέσει σήμερα σε «ιερό πόλεμο» τους μουσουλμάνους αποκαλώντας την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 2023 ως «Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ», όπως επικαλείται το ερευνητικό ινστιτούτο «Middle East Media Research Institute» (MEMRI).

 

Η παλαιστινιακή σουνιτική οργάνωση «βάπτισε» τη σημερινή ημέρα ως «Flood Al Aksa», αναφερόμενη στο όνομα της αιφνιδιαστικής επίθεσης που εξαπέλυσε στη Γάζα το περασμένο Σάββατο (7/10).


Σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο των ΜΜΕ για τη Μέση Ανατολή (Middle East Media Research Institute - MEMRI) , η σχετική ανακοίνωση της Χαμάς επισημαίνει: «Δηλώνουμε ότι η Παρασκευή 13 Οκτωβρίου είναι ημέρα γενικής κινητοποίησης στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο αλλά και των ελεύθερων ανθρώπων ανά τον πλανήτη.

Είναι μια ημέρα συσπείρωσης, υποστήριξης, αλληλεγγύης και ενεργού συμμετοχής. Είναι μία ημέρα αποκάλυψης των εγκλημάτων της κατοχής, απομόνωσης και αποτροπής όλων των επιθετικών μεθόδων της. Είναι μια ημέρα για να δείξουμε την αγάπη μας για την Παλαιστίνη, την Ιερουσαλήμ και το τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ.

Είναι ημέρα θυσίας, ηρωισμού και αφοσίωσης και για να κερδίσεις την τιμή της υπεράσπισης της πρώτης Qibla (σημαίνει πυξίδα στα αραβικά) των Μουσουλμάνων, του τρίτου ιερότερου τζαμιού... Καλούμε τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να κινητοποιηθούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και να υποστηρίξουν τη δίκαιη υπόθεση και τα νόμιμα δικαιώματά τους για ελευθερία, ανεξαρτησία, και αυτοδιάθεση».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top