Βίντεο: Η στιγμή που Φον ντερ Λάιεν και Μέτσολα σπεύδουν σε καταφύγιο καθώς ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Βίντεο: Η στιγμή που Φον ντερ Λάιεν και Μέτσολα σπεύδουν σε καταφύγιο καθώς ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα επισκέφθηκαν σήμερα το Ισραήλ για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς και να συναντηθούν με την ισραηλινή ηγεσία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Sky News, ενώ φον ντερ Λάιεν και Μέτσολα βρίσκονταν στο Τελ Αβίβ αναγκάστηκαν να σπεύσουν σε καταφύγιο καθώς ηχούσαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.

Δείτε το βίντεο:

 

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαν συνάντηση όταν ήχησαν οι σειρήνες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε: «Ήμασταν στο Kfar Azza. Ένα από τα επίκεντρα των φρικαλεοτήτων που διέπραξε η Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η φρίκη αυτού που συνέβη εδώ είναι ανείπωτη. Θρηνούμε μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων».

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.