ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ ζητούν με επιστολή στον ΓΓ τ/κ οργανώσεις

Ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ ζητούν με επιστολή στον ΓΓ τ/κ οργανώσεις

Η τουρκοκυπριακή πλατφόρμα «Αυτή η Χώρα είναι Δική Μας» απέστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας από τον ΟΗΕ να παίξει ενεργό ρόλο στη διαδικασία λύσης και να προχωρήσει στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων,

"Η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό είναι μια ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος, σε πλήρη συμμόρφωση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ», αναφέρει η πλατφόρμα στην επιστολή της.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο κτίριο της τ/κ συντεχνίας δασκάλων (KTÖS), η Τουρκοκύπρια συνδικαλίστρια Σελμά Εϊλέμ τόνισε τη σημασία της λύσης και της ειρήνης στην Κύπρο.

Η επιστολή περιλαμβάνει πληροφορίες για την πλατφόρμα και το κοινό της όραμα για μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία στη βάση της αρχής της πολιτικής ισότητας.

Αναφέρεται επίσης τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές προκλήσεις παγκοσμίως, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ΟΗΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης στις εστίες έντασης.

«Εμείς, ως οργανώσεις, ανησυχούμε βαθιά για το μέλλον της χώρας μας και ζητάμε από τον ΟΗΕ να παίξει ενεργό ρόλο στη διαδικασία λύσης», αναφέρεται στην επιστολή, τονίζοντας την ανάγκη «για έναν ολοκληρωμένο προσανατολισμό (των Τ/κ) προς την ΕΕ».

Η επιστολή καταλήγει με το αίτημα για τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας την ανάγκη για μια προσεκτικά προετοιμασμένη και στοχοθετημένη προσέγγιση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top