Πρόσφυγες σας αφορά: Έτσι αναμένεται να γίνει ο διαχωρισμός των περιουσιών

Πρόσφυγες σας αφορά:  Έτσι αναμένεται να γίνει ο διαχωρισμός των περιουσιών

Τη συζήτηση των κριτηρίων στο περιουσιακό αρχίζουν από σήμερα, Tετάρτη, 02/09/2015, οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, μετά τη συμφωνία για κατηγοριοποίηση, στην οποία κατέληξαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί.

Όπως μεταδίδει το κρατικό κανάλι, οι κατηγορίες αναμένεται να είναι από 20 μέχρι 25.

Θα διαχωρίζονται ανάλογα με το νόμιμο ιδιοκτήτη, εάν ο χρήστης είναι Τουρκοκύπριος, έποικος, ή ξένος.

Θα διαχωρίζονται επίσης ανάλογα, εάν η περιουσία ανήκει στην Εκκλησία, εάν υπάρχουν κτίσματα ή δρόμος, ή εάν υπάρχει ανάπτυξη επί της περιουσίας.

Σε σχέση με τα κριτήρια, αναμένεται ότι θα υπάρξει ιεράρχηση των κατηγοριών, ειδικότερα ως προς το ποιός έχει προτεραιότητα και ποιός όχι.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της διακυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα το ζήτημα της υπηκοότητας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Να αξιοποιήσουν το «παράθυρο ευκαιρίας» καλεί ΠτΔ - Ερχιουρμάν ο Γκουτέρες

Κυπριακό: Να αξιοποιήσουν το «παράθυρο ευκαιρίας» καλεί ΠτΔ - Ερχιουρμάν ο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Έκθεση Καλών Υπηρεσιών προτρέπει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να αξιοποιήσουν «το παρόν παράθυρο ευκαιρίας για πρόοδο», το οποίο, όπως αναφέρει, «δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο», ενώ καταγράφει ως θετικό την εντατικοποίηση του διαλογου.

BEST OF TOTHEMAONLINE