ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήγγειλε έργα για υποδομές πολιτισμού στην Πάφο ο Φαίδωνος

Ανήγγειλε έργα για υποδομές πολιτισμού στην Πάφο ο Φαίδωνος

Προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία ενός μεγάλου χώρου που θα φιλοξενεί μια μεγάλη πινακοθήκη που θα λειτουργεί μαζί με δύο μικρά μουσεία στην Πάφο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φαίδωνος στο πλαίσιο των εγκαινίων της ομαδικής έκθεσης "Re:MIX, An Artist's Choice", η οποία εγκαινιάστηκε  το βράδυ του Σαββάτου από το Πετρίδειο Ίδρυμα, ανέφερε πως η έναρξη των εργασιών του χώρου που θα φιλοξενεί μια μεγάλη πινακοθήκη και δύο μικρά μουσεία αναμένεται να ξεκινήσουν στο επόμενο δίμηνο.

Όπως ανέφερε ο κ. Φαίδωνος ο χώρος αποτελεί δωρεά από την οικογένεια Πουρούλη ως ένδειξη αγάπης και εκτίμησης προς την Πάφο, προσθέτοντας ότι η ίδια οικογένεια διέθεσε ήδη στο παρελθόν το ποσό των €500.000 για την αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση του Πάρκου Ηλίας και Αυγούστας Μαλλιώτη.

Ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Δήμου Πάφου προς την οικογένεια του Λ. Πουρούλη για την σημαντική συμβολή της στην προσπάθεια του Δήμου να αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της,  αλλά και για την παραχώρηση του χώρου στις πρώην αποθήκες Χαραλαμπίδη για το νέο εγχείρημά του.

Στόχος μας, είπε ο Δήμαρχος Πάφου, είναι όπως στους συγκεκριμένους χώρους φιλοξενηθούν εκθέσεις ζωγραφικής πέραν από τα υφιστάμενα κτήρια που διαθέτει ο Δήμος όπως είναι ο πολιτιστικός χώρος της Παλιάς Ηλεκτρικής, το Αττικόν, η ανακαινισμένη πινακοθήκη και η μικρή αίθουσα ζωγραφικής στο Χάνι του Ιμπραήμ. Οι δυο αυτοί νέοι χώροι με μια επένδυση πέραν του €1,2 εκατ. θα είναι σε θέση να προσφερθούν στο κτηριακό απόθεμα της πόλης για να στηρίξουμε τον πολιτισμό και την τέχνη, συμπλήρωσε ο κ. Φαίδωνος.

Ανακοίνωσε ακόμη πως πολύ σύντομα έρχεται στην Πάφο και το Μουσείο Αποστόλου Παύλου το οποίο γίνεται στο Έκτο Δημοτικό Σχολείο στην Κάτω Πάφο και έχει ολοκληρωθεί από την Οικογένεια Λεπτός ο σχεδιασμός και η ανάληψη όλων των εξόδων για την διαμόρφωση του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top