ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεκτείνεται η κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Μέχρι πότε θα ισχύει

Επεκτείνεται η κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Μέχρι πότε θα ισχύει

Επέκταση της κίτρινης προειδοποίησης για έντονα καιρικά φαινόμενα, που θα ίσχυε μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, εξέδωσε σήμερα (15/10) η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν κυρίως περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ στις 17:00 το απόγευμα Κυριακής (15/10) και θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας (15/10).

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Η ασταθής αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή, σταδιακά εξασθενεί, σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Απόψε, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε δυτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με τοπικά αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται αρχικά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε δυτικές περιοχές, ενώ αργότερα δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα νότια και στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι, 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, εξασθενώντας προοδευτικά σε ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται  κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία την Τρίτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top