ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Εξέδωσε δύο NAVTEX στα χωρικά ύδατα Κύπρου - Σε ποιες περιοχές

Τουρκία: Εξέδωσε δύο NAVTEX στα χωρικά ύδατα Κύπρου - Σε ποιες περιοχές

Δύο NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, η πρώτη από τις 16 μέχρι 20 Οκτωβρίου και η δεύτερη από τις 23 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η πρώτη NAVTEX εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας για εκπαίδευση με πραγματικά πυρά στα ανοιχτά της Μόρφου.

Η δεύτερη NAVTEX μεταξύ 23-27 Οκτωβρίου εκδόθηκε για κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης όπως γίνεται κάθε χρόνο, μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο πλησίασε το τουρκικό γεωτρύπανο, λέει ο Γιαϊτζί

«Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, πλησίασε το γεωτρύπανό μας», δήλωσε ο ο θεωρητικός δόγματος Γαλάζιας Πατρίδας, Τζιχάντ Γιαϊτζί, ο οποίος συνδέει τις NAVTEX της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα της Κύπρου με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο το οποίο κατά τις ημέρες της άσκησης αναμένεται να βρίσκεται κοντά στις ακτές της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίφα Αϊντινλίκ, ο Γιαϊτζί είπε ότι το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, «που στάλθηκε από τις ΗΠΑ για να υποστηρίξει το Ισραήλ, πλησίασε λίγα μίλια μακριά από το γεωτρύπανό μας Abdulhamid Han που εργαζόταν στα ανοιχτά της Αττάλειας έχοντας λάβει θέση στα όρια του ‘Χάρτη της Σεβίλλης’. Το μήνυμα που παίρνουμε είναι εκφοβισμός προς την Τουρκία και υποστήριξη προς την Ελλάδα».

Υποστηρίζει ότι στόχος του αεροπλανοφόρου δεν είναι μόνο η Γάζα αλλά και χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, η Αίγυπτος, η Συρία, ο Λίβανος και η Ιορδανία. «Οι ΗΠΑ ήρθαν για να καταλάβουν τη Μέση Ανατολή», δηλώνει και καλεί την Τουρκία να συνεργαστεί με τις στοχευόμενες (από τις ΗΠΑ) χώρες.

Σύμφωνα με τον Γιαϊτζι «κατά τη διάρκεια της τουρκικής άσκησης 16-20 Οκτωβρίου, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο αναμένεται να βρίσκεται κοντά στις ακτές της Κύπρου. Επιπλέον, η Τουρκία και η ‘τδβκ’ θα ξεκινήσουν την Άσκηση Μάρτυρας Ανθυπολοχαγός Caner Gönyeli’ στην Κύπρο μεταξύ 23-27 Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καύσιμα των Αμερικανικών πολεμικών πλοίων έρχονται από την Ελλάδα. Αναφέρθηκε ότι τα αντιτορπιλικά που συνόδευαν το USS Gerald R. Ford, το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο ανεφοδιάστηκαν από τη Ναυτική Βάση της Σούδας στο ελληνικό νησί της Κρήτης. Σύμφωνα με δήλωση που έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του Έκτου Στόλου των ΗΠΑ, δύο αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arleigh Burke ελλιμενίστηκαν χθες στην προβλήτα Μαράθι στον κόλπο της Σούδας για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και να λάβουν υλικοτεχνική υποστήριξη.

«Θα ήταν αφέλεια να νομίζουμε ότι το έστειλαν μόνο για τη Γάζα», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top