ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ημερίδα με τίτλο «Σεβασμός στη Μοναδικότητα του κάθε Ατόμου»

 Ημερίδα με τίτλο «Σεβασμός στη Μοναδικότητα του κάθε Ατόμου»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Ημερίδα με τίτλο «Σεβασμός στη Μοναδικότητα του κάθε Ατόμου», η οποία διοργανώθηκε από την Αστυνομία Κύπρου, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «ACCEPT-ΛΟΑΤΙ Κύπρου». Την Ημερίδα χαιρέτησαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου και ο Πρόεδρος της Οργάνωσης «ACCEPT-ΛΟΑΤΙ Κύπρου», κ. Νικόλας Τρύφων.

Την Ημερίδα, η οποία διεξήχθη στην αίθουσα διαλέξεων του Πάρκου Κυκλοφορικής Αγωγής, δίπλα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, παρακολούθησαν Αξιωματικοί και άλλα μέλη της Αστυνομίας, που υπηρετούν σε διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες και τα οποία, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, έρχονται σε καθημερινή επαφή και επικοινωνία με πολίτες, και διερευνούν υποθέσεις και καταγγελίες.

Χαιρετίζοντας τη διοργάνωση της σημερινής εκπαιδευτικής Ημερίδας η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και μοναδικότητα του κάθε ατόμου, παρά το γεγονός ότι είναι και θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση αυτονόητος, αποτελεί μεγάλη καθημερινή πρόκληση για κάθε δημοκρατική κοινωνία». Και σημείωσε «Στόχος της Κυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, όπως έχει παρουσιαστεί και στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης, είναι η καθολική επίτευξη της ισότητας, η καταπολέμηση των διακρίσεων και ο σεβασμός κάθε μορφής διαφορετικότητας». Επίσης ανέφερε πως «εκδηλώσεις όπως η σημερινή δημιουργούν γέφυρες επικοινωνίας, συνεννόησης και εμπιστοσύνης με την κοινωνία των πολιτών και τις ΜΚΟ».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, κατά τον χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η «Ημερίδα εστιάζει στο κεφαλαιώδες και ειδικότερα στις μέρες μας, επίκαιρο ζήτημα της καταπολέμησης των διακρίσεων και της προώθησης του σεβασμού της μοναδικότητας κάθε ατόμου». Ο καθένας θα πρέπει να

αισθάνεται ελεύθερος, να είναι ο εαυτός του, χωρίς να φοβάται ότι θα βιώσει διάκριση, ή θα παραβιαστούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του, τόνισε ο Αρχηγός Αστυνομίας. Συνεχίζοντας το χαιρετισμό του ανέφερε «Στόχος μας, ως Αστυνομία Κύπρου, είναι η προστασία των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη, ανεξάρτητα με τις προσωπικές του επιλογές, η υιοθέτηση κουλτούρας αποδοχής και σεβασμού της διαφορετικότητας και η ίση μεταχείριση όλων των συνανθρώπων μας».

Από την πλευρά του ο κ. Τρύφων στο δικό του χαιρετισμό, ευχαρίστησε την Αστυνομία Κύπρου που έδειξε έμπρακτα ότι «είναι πάντα δίπλα μας, τονίζοντας ότι προκαταλήψεις υπάρχουν παντού. Απέναντι στους ΛΟΑΤΚΙ αλλά και έναντι της Αστυνομίας».

Ακολούθησαν εκπαιδευτική παρουσίαση, από τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας – ΔΕΕ&ΔΑΣ, του Αρχηγείου Αστυνομίας, με θέμα «Αστυνομία και Καταπολέμηση Διακρίσεων», εκπαιδευτική παρουσίαση, από τους Αντιπρόεδρο και Γραμματέα της ACCEPT – ΛΟΑΤΙ Κύπρου, με θέμα «Born to be equal – ΛΟΑΤΚΙ+, Ισότητα και Ενσωμάτωση», και εκπαιδευτική παρουσίαση, από ακαδημαϊκό Καθηγήτρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα «Γιατί μας αφορούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ Δικαιώματα;».

Η Ημερίδα, συντονιστής της οποίας τέλεσε ο Επικεφαλής του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σωφρονιστικής και Αντιεγκληματικής Πολιτικής, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, ολοκληρώθηκε με συζήτηση που ακολούθησε των εκπαιδευτικών παρουσιάσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΣε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top