Σε χώρο φιλοξενίας στην Πάφο μεταφέρθηκαν περίπου 100 Αμερικανοί που έφθασαν στην Κύπρο από το Ισραήλ

Σε χώρο φιλοξενίας στην Πάφο μεταφέρθηκαν περίπου 100 Αμερικανοί που έφθασαν στην Κύπρο από το Ισραήλ

Περίπου 100 υπήκοοι ξένων χωρών, κυρίως Αμερικανοί, μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία από το Λιμάνι της Λεμεσού, όπου κατέφθασαν νωρίς το πρωί με κρουαζιερόπλοιο από την Χάιφα, στον χώρο φιλοξενίας στην Πάφο, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που βρίσκεται το Ισραήλ.

Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε τα ξημερώματα το κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas, μεταφέροντας από το Ισραήλ 159 ξένους υπηκόους, στην πλειοψηφία τους Αμερικανούς ωστόσο κάποιοι εξ αυτών αναχώρησαν από τα αεροδρόμια της Δημοκρατίας για τις χώρες τους, έχοντας εξασφαλίσει θέσεις σε πτήσεις αεροπορικών εταιρειών, ενώ οι υπόλοιποι 100 περίπου μεταφέρθηκαν γύρω στις 11:00 στην Πάφο .

Οι σχετικές προετοιμασίες για την προσωρινή διαμονή και σίτιση τους έγιναν από τις προηγούμενες ημέρες σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις της στο αεροδρόμιο Πάφου η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Χαρά Λαζάρου ανέφερε στους δημοσιογράφους πως είχαν άφιξη ατόμων από το Ισραήλ και πως η Πολιτική Άμυνα σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών οργανώθηκαν για τη διακίνηση των αφιχθέντων ατόμων, για τη διατροφή και τη διαμονή τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κ. Λαζάρου ανέφερε πως «προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για να φτάσουν πίσω σώοι και ασφαλείς πίσω στις χώρες τους όλοι οι αφιχθέντες από το Ισραήλ και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της κάθε χώρας και τις αρχές των λιμανιών και των αεροδρομίων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κύπρο ή, εναλλακτικά, να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Λούρδα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πρώτη αντίδραση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν θετική, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματά τις προσπάθειες της Λευκωσίας για θετικές εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE