ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάμερες τροχαίας: Τι ισχύει για τα πρόστιμα σε οδηγούς που παραμερίζουν για τα ασθενοφόρα – Όλες οι πληροφορίες

Κάμερες τροχαίας: Τι ισχύει για τα πρόστιμα σε οδηγούς που παραμερίζουν για τα ασθενοφόρα – Όλες οι πληροφορίες

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα πρόστιμα από κάμερες τροχαίας που αφορούν τους οδηγούς οι οποίοι, παραμερίζουν για τα ασθενοφόρα προχώρησε ο Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας, Γιώργος Μιλής.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Ενημέρωση», πέραν από τις τέσσερις συσκευές που έχουν τοποθετηθεί για τον έλεγχο των τροχαίων αδικημάτων, υπάρχουν τέσσερις επιπρόσθετες συσκευές οι οποίες, χρησιμοποιούνται για καταγραφή μικρού μήκους βίντεο ούτως ώστε η Αστυνομία να μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα για τις παραβάσεις που διαπράττονται από τους οδηγούς ή για τυχόν έκτακτα συμβάντα, όπως είναι το να πρέπει να περάσει υποχρεωτικά ασθενοφόρο, είτε πυροσβεστικό όχημα, είτε ακόμη και η Αστυνομία.

«Οποιονδήποτε ασθενοφόρο πλησιάζει μια ελεγχόμενη διασταύρωση και κάνει χρήση της σειρήνας, οποιοσδήποτε οδηγός βρίσκεται στο σημείο του Alt και βλέπει ότι παρεμποδίζεται η πορεία του ασθενοφόρου, τότε τα οχήματα μπορούν να κινηθούν είτε δεξιά, είτε αριστερά για να δώσουν τον επιπρόσθετο χώρο του ασθενοφόρου για να περάσει», ανέφερε προσθέτοντας παράλληλα ότι, «αύτη η κίνηση πιθανόν να εντοπιστεί από τις κάμερες φωτοεπισήμανσης ως παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη. Το βίντεο υπάρχει για να δούμε εμείς ότι υποχρεώθηκε ο οδηγός να κινηθεί και να δώσει προτεραιότητα στο ασθενοφόρο.

Ερωτηθείς εάν μέχρι στιγμής υπήρξε εξώδικο σε οδηγό που παραμέρισε με σκοπό να περάσει ασθενοφόρο, ο κ. Μιλής απάντησε αρνητικά αναφέροντας ότι, αφού διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε η παραβίαση από το κέντρο ελέγχου, το εξώδικο θα ακυρωθεί την ίδια στιγμή.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top