ΔΙΕΘΝΗ

Β. Πούτιν: Κοινή επιθυμία Ρωσίας και Κίνας να υπάρχει «ισότιμη συνεργασία στον κόσμο»

Β. Πούτιν: Κοινή επιθυμία Ρωσίας και Κίνας να υπάρχει «ισότιμη συνεργασία στον κόσμο»

Η Μόσχα και το Πεκίνο «μοιράζονται την επιθυμία για ισότιμη συνεργασία στον κόσμο», δήλωσε ο Β. Πούτιν στην κινεζική πρωτεύουσα, από το βήμα της συνόδου επ΄ ευκαιρία των δέκα ετών της κινεζικής πρωτοβουλίας για τους νέους δρόμους του μεταξιού.

Εξήρε επίσης, γράφει το Tass, την «επιτυχία» του Πεκίνου στο τεράστιο και φιλόδοξο πρόγραμμά της, επισήμως γνωστό με την ονομασία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», με σκοπό να βελτιωθούν οι εμπορικοί δεσμοί ανάμεσα στην Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική –και όχι μόνο– με την κατασκευή λιμανιών, σιδηροδρόμων, αεροδρομίων, βιομηχανικών πάρκων κ.ά.

Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε αυτή την επιτυχία, διότι σημαίνει πολλά για πολλούς από μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος κάνει το πρώτο του ταξίδι εκτός της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης ή σε οποιαδήποτε μεγάλη δύναμη μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι, ” με δεδομένες τις παγκόσμιες διαστάσεις της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο κινέζος ηγέτης πριν από δέκα χρόνια, δύσκολα θα ανέμενε κανένας πως θα έφερνε αποτέλεσμα. Όμως οι κινέζοι φίλοι μας τα κατάφεραν. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε αυτή την επιτυχία, διότι σημαίνει πολλά για πολλούς από μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κατά το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, μετά τις ομιλίες του κ. Πούτιν, του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και άλλων στη σύνοδο, άρχισε πριν από λίγο η προβλεπόμενη κατ’ ιδίαν συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top