ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού στην Κύπρο - Μείωση στην ΕΕ

Eurostat: Αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού στην Κύπρο - Μείωση στην ΕΕ

Στο 4,3% αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο από 3,1% τον Αύγουστο, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 βρισκόταν στο 9,0%, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δημοσίευσε η Eurostat, στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο βρισκόταν στο 4,3% σημειώνοντας πτώση από 5,2% τον Αύγουστο, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 βρισκόταν στο 9,9%).

Στην ΕΕ ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 4,9% από 5,9% τον Αύγουστο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο δείκτης βρισκόταν στο 10,9%.

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι δείκτες πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν στις Κάτω Χώρες (-0,3%), τη Δανία (0,6%) και το Βέλγιο (0,7%). Οι υψηλότεροι καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (12,2%), τη Ρουμανία (9,2%) και τη Σλοβακία (9,0%).

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι ένα κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε πέντε (συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου).

Τον Σεπτέμβριο, τη μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο πληθωρισμό της ευρωζώνης το είχαν οι υπηρεσίες (+2,05 ποσοστιαίες μονάδες, πμ), και ακολουθούσαν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (+1,78 πμ), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,06 π.μ.) και η ενέργεια (-0,55 πμ).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό: Προσπάθεια προστασίας κατοικιών και υποστατικών - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Κατέθεσαν νέο υπόμνημα οι δικηγόροι - Θεωρούν «παντελώς άκυρες» την ανακριτική επιτροπή και διαδικασία

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του 43χρονου που «ξεψύχησε» στην άσφαλτο - Τι κατέδειξε

Στο νοσοκομείο οδηγός - Έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στο κιγκλίδωμα

Χρήστος Μάστορας: Οι πρώτες φωτογραφίες στον ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη«Αμάλθεια», Κυπριακό και διμερείς σχέσεις θα συζητήσουν ΠτΔ- Εμίρης Κατάρ

«Αμάλθεια», Κυπριακό και διμερείς σχέσεις θα συζητήσουν ΠτΔ- Εμίρης Κατάρ

Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, θα έχει την Τρίτη, 28 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον οποίο θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, τις περιφερειακές εξελίξεις, περιλαμβανομένης της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», το Κυπριακό, καθώς και θέματα που άπτονται των σχέσεων ΕΕ-Κατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top