ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό – Αρχίζουν οι συζητήσεις για τα κριτήρια για το περιουσιακό

Κυπριακό – Αρχίζουν οι συζητήσεις για τα κριτήρια για το περιουσιακό

Οι επόμενες συναντήσεις των ηγετών και των διαπραγματευτών θα είναι καθοριστικές για το πώς θα εξελιχθεί η όλη συζήτηση για το περιουσιακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι ηγέτες έχουν σχεδόν συμφωνήσει στις κατηγοριοποιήσεις στο θέμα του περιουσιακού, που είναι μεταξύ 22 και 24 κατηγοριών. Σήμερα αναμένεται να καταλήξουν οι διαπραγματευτές σ' αυτό το θέμα.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι κατηγορίες είναι η αντικειμενική καταγραφή της κατάστασης πραγμάτων, τι περιουσίες υπάρχουν (οι επηρεαζόμενες περιουσίες – affected properties) και γι` αυτό είναι δύσκολη η συμφωνία με τους Τ/κ. Αυτές μπορεί να είναι περιουσίες Ε/κ, περιουσίες Τ/κ, εκκλησιαστική περιουσία, δημόσιοι δρόμοι, κρατική περιουσία, σχολεία, κ.λπ.

Σήμερα, αναφέρουν οι πληροφορίες, αρχίζει η συζήτηση για τα κριτήρια, τα οποία θα είναι το πλαίσιο στο οποίο θα αποφασίζει η Επιτροπή Περιουσιών. Όταν κάποιος θα κάνει αίτηση στην Επιτροπή, θα υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο (κριτήρια) το οποίο η Επιτροπή θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όταν θα αποφασίζει. Αυτή, σημείωσαν οι πληροφορίες, είναι η πιο μεγάλη ουσία του περιουσιακού και εξ ου θα πάρει αρκετό καιρό να συζητηθεί και να υπάρξει κατάληξη. Το περιουσιακό επηρεάζει το εδαφικό, τους έποικους, αλλά και την οικονομική πτυχή της λύσης άρα είναι από τα πιο σημαντικά θέματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι επόμενοι τρεις – τέσσερις μήνες θα είναι καθοριστικοί για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν υπάρχει συμφωνία πάνω στο περιουσιακό, στα κριτήρια, θα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη που επηρεάζει τα άλλα τρία κεφάλαια άρα λύνονται αρκετά θέματα, τόνισαν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top