ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς νέο ρεκόρ πωλήσεων ακινήτων παρά την κρίση – Σε ποιες επαρχίες καταγράφεται η μεγαλύτερη άνοδος

Προς νέο ρεκόρ πωλήσεων ακινήτων παρά την κρίση – Σε ποιες επαρχίες καταγράφεται η μεγαλύτερη άνοδος

Προς νέο ρεκόρ οδεύουν οι πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο, παρά την κρίση και την αβεβαιότητα λόγω διαφόρων εξωγενών, κυρίως, παραγόντων, αγγίζοντας σχεδόν τις 12.000 τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου κατατέθηκαν στα κατά τόπους Κτηματολογικά Γραφεία συνολικά 11.519 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 9.610 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 20%.

Όπως προκύπτει από ανάλυση των στοιχείων, η Λεμεσός συνεχίζει να κρατά γερά τα ηνία στις πωλήσεις ακινήτων, ενώ οι επαρχίες Λάρνακας και Πάφου καταγράφουν αξιοσημείωτη άνοδο σε σχέση με πέρσι, υποσκελίζοντας την Λευκωσία, η οποία περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.

Οι πωλήσεις ανά επαρχία

Αναλυτικότερα, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λευκωσίας κατατέθηκαν το ενιάμηνο 2.159 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 2.049 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 6%. Οι περισσότερες πωλήσεις ακινήτων στη Λευκωσία έγιναν τον Ιούνιο (312) και οι λιγότερες τον Ιανουάριο (174).

Στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λεμεσού κατατέθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 3.842 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 3.315 το πρώτο ενιάμηνο του 2022, καταγράφοντας αύξηση 16%. Οι περισσότερες πωλήσεις έγιναν τον Μάιο (555) και οι λιγότερες τον Ιανουάριο (346).

Τους εννέα μήνες του έτους, εξάλλου, στο Κτηματολογικό Γραφείο Λάρνακας κατατέθηκαν 2.348 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.734 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 35%. Οι περισσότερες πωλήσεις ακινήτων έγιναν τον Ιούλιο (326) και οι λιγότερες τον Φεβρουάριο (203).

Επίσης, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Πάφου κατατέθηκαν 2.603 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 2.028 την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022, σημειώνοντας αύξηση 28%. Οι περισσότερες πωλήσεις έγιναν τον Ιούνιο (316) και οι λιγότερες τον Αύγουστο (252).

Τέλος, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου κατατέθηκαν 567 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 490 τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 16%. Οι περισσότερες πωλήσεις έγιναν τον Φεβρουάριο (74) και οι λιγότερες τον Απρίλιο (46).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top