Βλέπει ήδη αποτελέσματα από μέτρα του Σχεδίου Δράσης ΕΕ για Αν. Μεσόγειο ο ΥΠΕΣ

Βλέπει ήδη αποτελέσματα από μέτρα του Σχεδίου Δράσης ΕΕ για Αν. Μεσόγειο ο ΥΠΕΣ

Την έγκριση του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ανατολική Μεσόγειο χαιρέτισε μέσω ανάρτησης ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος βρίσκεται στο Λουξεμβούργο όπου συμμετέχει στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, επισημαίνοντας πως έχουν ήδη εφαρμοστεί κάποια μέτρα τα οποία σημείωσε, έφεραν απτά αποτελέσματα.

«Σημαντική η υιοθέτηση του ΣΔ που συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις μας και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών» έγραψε σχετικά ο κ. Ιωάννου σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter).

«Ήδη υιοθετούνται κάποια μέτρα με απτά αποτελέσματα. Μείωση πέραν 50% ροών από κατεχόμενα τους τελευταίους μήνες» πρόσθεσε, αναρτώντας σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου το Σχέδιο Δράσης χαρακτηρίζεται «χρήσιμο εργαλείο για έμπρακτη στήριξη» των κρατών μελών της πρώτης γραμμής «στην προσπάθεια για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αυξημένων πιέσεων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο θέμα των διορισμών στους ημικρατικούς οργανισμούς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την εκδήλωση για τα 30 χρόνια από τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι.

BEST OF TOTHEMAONLINE