ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024 - ΔΗΚΟ: Πρώτιστος στόχος η ενημέρωση των πολιτών για τη μεταρρύθμιση - Εντατική διαβούλευση με τοπικές κοινωνίες

Εκλογές 2024 - ΔΗΚΟ: Πρώτιστος στόχος η ενημέρωση των πολιτών για τη μεταρρύθμιση - Εντατική διαβούλευση με τοπικές κοινωνίες

Εκ των πραγμάτων τίθεται το χρονοδιάγραμμα - και όχι από το Κόμμα - για ανακοίνωση των υποψηφίων σε εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκηση και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λένε στο ThemaOnline πηγές από το ΔΗΚΟ καθώς έχουν μείνει μόνο 8 μήνες μέχρι την 9η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διεργασίες του κόμματος είναι σε προχωρημένο στάδιο με το «ξεκαθάρισμα» να γίνεται περί τα τέλη του έτους. «Δεν μπήκαμε επισταμένα σε ονοματολογία. Στο παρόν στάδιο, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις διαδικασίες στο πλαίσιο της νέας μεταρρύθμισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτως ώστε να μπορούν με τη σειρά τους να τοποθετηθούν», σημείωσαν οι πηγές.

Όσον αφορά τις συνεργασίες με άλλα κόμματα, είναι «συγκοινωνούν τα δοχεία» με τις συζητήσεις που γίνονται με τις τοπικές κοινωνίες. Εξετάζονται άτομα που έχουν ήδη εξαγγείλει την πρόθεσή τους ή την υποψηφιότητά τους. Μπορεί η ίδια η τοπική κοινωνία να καθορίσει μια ενδεχόμενη συνεργασία. Πάντως, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είχε επαφές και με ΔΗΣΥ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό αλλά και με ΑΚΕΛ, ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ.

Για τις ευρωεκλογές οι πηγές αρκέστηκαν να αναφέρουν ότι δίνεται προτεραιότητα στις εκλογές Τ.Α. καθώς είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν με το νέο καθεστώς ενώ δεν έχει υπάρξει ονοματολογία μέχρι σήμερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top