Ευθύνες στο Ισραήλ από Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για το πλήγμα στον Αγ. Πορφύριο

Ευθύνες στο Ισραήλ από Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για το πλήγμα στον Αγ. Πορφύριο

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, καταδικάζει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, που έπληξαν τον ιερό ναό του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας.

Συγκεκριμένα, το Πατριαρχείο «καταδικάζει τη στόχευση των Εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, συμπεριλαμβανομένων και των καταφυγίων, που παρέχουν προστασία στους αμάχους και τα γυναικόπαιδα, που έχασαν τα σπίτια τους εξ αιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών τις τελευταίες 14 μέρες κατά κατοικημένων περιοχών», χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα αυτά ως «εγκλήματα πολέμου» στη σημερινή του ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο δεν θα εγκαταλείψει το θρησκευτικό και ανθρωπιστικό του καθήκον που πηγάζει από τις χριστιανικές αξίες, παρέχοντας όλα τα αναγκαία τόσο σε περιόδους ειρήνης όσο και σε περιόδους πολέμου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE