Ας είναι και μετά απο 10 χρόνια! Θα δοθούν υποτροφίες στα παιδιά της Helios λεει το Υπουργικό

Ας είναι και μετά απο 10 χρόνια! Θα δοθούν υποτροφίες στα παιδιά της Helios λεει το Υπουργικό

Την παραχώρηση υποτροφιών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, σε εννέα ανήλικα τέκνα και σε δύο σημερινούς σπουδαστές, παιδιά των θυμάτων της τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005 που επισυνέβη με τη συντριβή του αεροσκάφους της «Helios Airways», για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους και ως ελάχιστη πρώτη ένδειξη συμπαράστασης προς αυτά τα παιδιά, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι “η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου βασίζεται σε σχετική εισήγηση της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Παρακολούθησης Ανθρωπιστικών των ζητημάτων Μαρί, Ήλιος και Άλλων Ανθρωπιστικών Θεμάτων”, εισήγηση, η οποία τέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου κατά τη σημερινή του συνεδρία.

Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την εν λόγω Επιτροπή “να συνεχίσει και να ολοκληρώσει, το συντομότερο δυνατόν, την εξέταση των ανθρωπιστικών θεμάτων που αφορούν στους τραυματίες και στα μέλη των οικογενειών των ηρώων της έκρηξης στο Μαρί, καθώς, επίσης, και άλλων ανθρωπιστικών θεμάτων που αφορούν στις οικογένειες των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της Ήλιος”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE