Standard & Poor’s: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Standard & Poor’s: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒΒ- με σταθερό outlook (από BB+ με θετικό outlook προηγουμένως) ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Η αξιολόγηση αυτή κατατάσσει (και τυπικά) το ελληνικό αξιόχρεο σε καθεστώς «επενδυτικής βαθμίδας» (investment grade).

Αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά ομόλογα γίνονται πλέον «επιλέξιμα» για μεγάλους ξένους επενδυτές χωρίς να χρειάζονται τις προστατευτικές εξαιρέσεις της ΕΚΤ και μάλιστα σε εποχή έντονης αβεβαιότητας στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Η στρατηγικής σημασίας τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου αποτελεί σταθερό άξονα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή, τόνισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, της Αιγύπτου.