LIKE ONLINE

Βρετανικό πανεπιστήμιο προσφέρει μεταπτυχιακό με εξειδίκευση στη μαγεία: Οι φοιτητές θα μελετήσουν μυθικούς δράκους

Βρετανικό πανεπιστήμιο προσφέρει μεταπτυχιακό με εξειδίκευση στη μαγεία: Οι φοιτητές θα μελετήσουν μυθικούς δράκους

Το πρόγραμμα σπουδών αυτού του μοναδικού προγράμματος είναι τόσο ποικίλο όσο και ενδιαφέρον. Υπόσχεται να εμβαθύνει στο πλούσιο ιστορικό μωσαϊκό που περιβάλλει τη μαγεία.

Σε μια αναπάντεχη στροφή των ακαδημαϊκών προσφορών, το Πανεπιστήμιο του Έξετερ στη Βρετανία παρουσίασε ένα αντισυμβατικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2024. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα θα παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «μαγεία και την απόκρυφη επιστήμη».

Το πρόγραμμα σπουδών αυτού του μοναδικού προγράμματος είναι τόσο ποικίλο όσο και ενδιαφέρον. Υπόσχεται να εμβαθύνει στο πλούσιο ιστορικό μωσαϊκό που περιβάλλει τη μαγεία, εξερευνώντας παράλληλα τα περίπλοκα νήματα που συνδέουν τον αποκρυφισμό με διάφορους κλάδους, όπως η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, η αρχαιολογία, η κοινωνιολογία, η ψυχολογία και η θρησκεία.

Η καθηγήτρια Emily Selove, η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτό το ανορθόδοξο εκπαιδευτικό εγχείρημα, τονίζει την ευθυγράμμιση του προγράμματος με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Η ίδια δηλώνει: «Η πρόσφατη έξαρση του ενδιαφέροντος για τη μαγεία εντός και εκτός του ακαδημαϊκού χώρου βρίσκεται στην καρδιά των πιο επειγόντων ερωτημάτων της κοινωνίας μας». Αυτό το κύμα συνδέεται στενά με θέματα όπως οι εναλλακτικές επιστήμες, ο φεμινισμός, και άλλα πολλά, τα οποία αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματος σπουδών.

Επιπλέον, η καθηγήτρια Selove επιδιώκει να αμφισβητήσει τις συμβατικές αντιλήψεις σχετικά με τον ορθολογισμό και την επιστήμη που αποτελούν αποκλειστικό αντικείμενο του δυτικού κόσμου. Υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να επανεξετάσουν τις παραδοχές που ιστορικά έφεραν τη Δύση αντιμέτωπη με τον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά τη μαγεία και τις δεισιδαιμονίες.

Οι ενότητες του προγράμματος εκτείνονται από τους μυθικούς δράκους στη δυτική λογοτεχνία και τέχνη έως τον διαχρονικό μύθο του βασιλιά Αρθούρου. Περιλαμβάνουν επίσης πιο επιστημονικές αναζητήσεις όπως η παλαιογραφία και η ισλαμική σκέψη, μαζί με πρακτικούς τομείς όπως η αρχαιολογική θεωρία.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top