ΓΓ ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ

ΓΓ ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ

Δεν υπάρχει στρατιωτικός τρόπος για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

"Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη μεταναστευτική κρίση, αλλά αυτό που κάνει το ΝΑΤΟ είναι, συνεργαζόμενο με τους εταίρους στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στο Αφγανιστάν, να αντιμετωπίζει τις αιτίες που προκαλούν τη μεταναστευτική κρίση στη ρίζα τους", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.  

Όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συνεισφέρουν σε προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική κρίση, είτε ως μέλη της ΕΕ, είτε μέσω διεθνών οργανισμών, πρόσθεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE