Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ειρηνευτές των Ηνωμένων Εθνών βρίσκονται στον περιοχή κάνοντας περιπολίες και πως παρακολουθούν την κατάσταση από κοντά.
Πηγή ενημερωμένη για την κατάσταση επί του εδάφους ανέφερε στο πρακτορείο πως κατασκευαστικά συνεργεία και από τις δυο πλευρές βρίσκονται στην περιοχή, όπου εργάζονται και συνεργάζονται με τους ειρηνευτές των ΗΕ που βρίσκονται εκεί, πως το καθεστώς της νεκρής ζώνης προστατεύεται και πως η εφαρμογή της συναντίληψης που έχει επιτευχθεί προχωρεί μέχρι στιγμής όπως έχει σχεδιαστεί. Είπε ακόμη πως τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε επαφή και συζητούν και με τις δυο πλευρές για το ζήτημα αυτό και την κατάσταση επί του εδάφους.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως από την ημέρα που υπήρξε κατάληξη στη συναντίληψη ξεκίνησε η προεργασία από την πλευρά μας για να μπορούν να προχωρήσουν στην οικοπεδοποίηση και στην ασφαλτόστρωση του δρόμου, σημειώνοντας πως σήμερα ξεκινούν οι εργασίες υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό των Ηνωμένων Εθνών.
«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εφαρμογή των προνοιών της συναντίληψης με ειλικρινή πολιτική βούληση», υπογράμμισε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις